Tenis

"Parni valjak" Gonzalez

Maja Giljanović • subota, 02.02.2008.

Odlučan prikazati se pred svojim navijačima u najboljem izdanju, prvi nositelj 462 tisuće dolara vrijednog turnira u Vina del Maru, Čileanac Fernando Gonzalez, i treći je susret uzastopce okončao bez izgubljenog vlastitog servisa i s čistom pobjedom bez izgubljenog seta...

27-godišnjak je u posljednjem meču dana nakon neizvjesnijeg prvog seta, u drugom prohujao terenom i Carlosu Berlocqu udijelio "kvrgu". Trenutno 24. igrač svijeta (ususret Australije je bio na rankingu karijere - peti) je trebao 80 minuta da ubilježi 22. pobjedu u 25 posljednjih susreta na zemljanoj podlozi, a do nje je stigao prvenstveno zahvaljujući visokom (70 posto) postotku prvog servisa koji ga je izvlačio kad je na break-lopte trebalo. Argentinac je propustio četiri break-lopte, a razočaran je po drugi put uzastopce u Vini ostao na korak do ulaska među posljednja četiri.

Gonzalezov sljedeći protivnik bit će Pablo Cuevas. Nepostavljeni Urugvajac, 111. igrač ATP liste je u četvrtfinalu (svom prvom u karijeri) učinio iskorak naprijed i izborio prvo polufinale pobjedom nad nekadašnjim pobjednikom Jose Acasusom. Sedmi nositelj nije pronašao odgovor na igru kojom je 22-godišnjak u rundi ranije eliminirao i četvrtopostavljenog Verdasca, a Argentincu nije pomoglo ni propuštanje tri break-šanse. Cuevas je držao visokih sedamdesetak posto ubačaja prvog servisa i slavio s rutinskih 6:3, 6:3.

Drugi polufinalni par čine Santiago Ventura i Juan Monaco. Treći nositelj, Argentinac Monaco, plasirao se u svoje drugo polufinale sezone pobjedom nad sunarodnjakom Juanom Pablom Brzezickim. Imenjak mu dosad na turniru nije bio izgubio ni set, ali je lani osvajač triju ATP naslova i ovogodišnji polufinalist Aucklanda (u paru je inače s Luisom Hornom osvojio titulu) na koncu protiv, po prvi put četvrtfinalista na ATP Touru, slavio s uvjerljivih 6:2, 6:3.

28-godišnji Ventura trebao je 80 minuta da s tri breaka slomi otpor Talijana Fabija Fogninija, a susret protiv četiri godine mlađeg i 67. mjesta bolje rangiranog Gaucha bit će njihov prvi međusobni dvoboj.

Vina del Mar, četvrtfinale:
Gonzalez (Čile, 1) - Berlocq (Argentina) 7:5, 6:0, Monaco (Argentina, 3) - Brzezicki (Argentina) 6:2, 6:3, Cuevas (Urugvaj) - Acasuso (Argentina, 7) 6:3, 6:3, Ventura (Španjolska) - Fognini (Italija) 6:3, 6:3.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

TenisSkrolATP Tour
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!