Nogomet

Eriksson: "Previše smo respektirali Arsenal"

Marin Vuković • subota, 02.02.2008.

Arsenal je nadigrao Manchester City i posve zasluženo postao prva momčad koja je sa stadiona City of Manchester odnijela sva tri boda. Pothvat je to koji nije pošao za rukom ni Manchester Unitedu, a menadžer Cityja glavni razlog poraza vidi u prevelikom respektu prema protivniku...

"Razočaran sam jer smo im dopustili da dođu do prednosti od dva pogotka i jer smo im u prvih 20 minuta davali previše respekta", izjavio je nakon utakmice Sven Goran Eriksson. "Možda smo bili malo nervozni, ali u ranoj fazi utakmice igrala je samo jedna momčad. Nakon što su postigli dva pogotka, bilo im je znatno lakše povući se i igrati na kontranapade."

"Moramo naučiti lekciju iz ovog poraza, probuditi se jer očajnički želimo igrati u Europi sljedeće sezone", dodao je Eriksson.

Menadžer Arsenala Arsene Wenger bio je zadovoljan novom žetvom bodova i ponovnim preuzimanjem čelne pozicije, koja je nakon Unitedovog remija ostala u rukama Topnika. "Dobro smo ušli u utakmicu i došli do prednosti od 2:0, ali smo nakon toga izgubili koncentraciju što je City kaznio pogotkom", kazao je Wenger.

"U zadnjih deset minuta igralo se otvoreno i City je krenuo po drugi pogodak, ali mislim da smo dotad igrali vrlo disciplinirano. Kad momčad igra dobro, tada Adebayor postiže pogotke. Sada je u sjajnoj formi i trebamo ga takvog i dalje. Imamo puno samopouzdanja u momčadi jer znamo kako želimo igrati", zadovoljan je bio trener vodeće momčadi Premiershipa.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!