Tenis

Drama u Čileu

Maja Giljanović • nedjelja, 03.02.2008.

Prvi nositelj 462 tisuće dolara vrijednog turnira u Vini del Maru, Fernando Gonzalez, u dramatičnim okolnostima osvojio je svoj treći naslov kod kuće nakon što mu je finale predao ozlijeđeni Juan Monaco, a on sam je protiv sve boljeg Pabla Cuevasa u polufinalu spašavao meč-lopte...

Čileanac je poslije dva sata i 45 minuta igre iskoristio svo svoje iskustvo dojučerašnjeg petog igrača svijeta i preokrenuo susret protiv 22-godišnjeg Urugvajca u svoju korist.

111. igraču svijeta sigurno nije pomogao ni nestanak struje jer je u tih 19 minuta mraka na središnjem terenu zacijelo uvelike razmišljao o svom premijernom naslovu na ATP Touru da bi poslije, čini se, izgubio ponešto na sigurnosti. U 12. je gemu imao dvije meč-lopte, propustio ih i kasnije u tie-breaku prosuo vodstvo od 5:3. U trećem setu pitanje pobjednika više nije dolazilo u pitanje: trenutno 24. igrač svijeta breknuo je Cuevasa u drugom gemu, odjurio potom na 5:2 i slavio u Vini prvi put nakon 2005. (pobijedio je i 2002.).

Deveti naslov u karijeri i to bez po' muke Gonzalezu je omogućila ozljeda trećeg nositelja, Monaca. Argentinac je igrajući finale parova u sveargentinskom okršaju (23-godišnjak i Maximo Gonzalez protiv Acasuso/Prieto kombinacije) u drugom setu uganuo lijevi gležanj i odšepao s terena.

Ranije se Monaco breakom u šestom gemu prvog i osmom drugog seta riješio Španjolca Santiaga Venture, a u današnjem se finalu nadao osvojiti svoj četvrti ATP naslov. Lani je osvojio sva tri - Buenos Aires, Kitzbühel i Portschäch. Ozljeda će ga, međutim, na desetak dana odvojiti od terena, a propustit će i Davis Cup ogled Argentine protiv Velike Britanije.

Gledatelji su inače po prvi put od 2003. godine kada je finale Basela David Nalbandian predao Guillermu Coriji, ostali bez završnice, ali su organizatori očekivano za popunu programa na brzinu dogovorili ekshibiciju Gonzaleza i Venture.

Vina del Mar, finale:
Gonzalez (Čile, 1) - Monaco (Argentina) predaja bez borbe.

Polufinale:
Gonzalez (Čile, 1) - Cuevas (Urugvaj) 6:7(4), 7:6(6), 6:2, Monaco (Argentina, 3) - Ventura (Španjolska) 6:2, 6:4.

Parovi:
Acasuso/Prieto (Argentina/Argentina) - Gonzalez/Monaco (Argentina/Argentina) 6:1, 3:0 predaja.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

TenisSkrolATP Tour
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!