Košarka

Kineski "Super Bowl" pripao Houstonu

Hrvoje Rafaelić • nedjelja, 03.02.2008.

Turneja po Zapadu nije dobro završila za New York Knickse. Upisali su i peti jubilarni poraz unatoč što su u svih pet utakmica vodili na poluvremenu. Novi poraz stigao ih je u Seattleu. Dvoboj divova pripao je Houstonu, dok Jazzeri nastavljaju niz...

Osmu pobjedu zaredom upisala je Utah. Svestranost Carlosa Boozera (19 poena, deset skokova), Derona Williamsa (16 poena, 11 asistencija) i Mehmeta Okura (15 poena, 13 skokova) bili su dovoljni za novu pobjedu Jazzera. Memphis u niti jednom trenutku utakmice nije uspio pošteno zaprijetiti gostima, samo su u posljednjoj četvrtini uspjeli smanjiti zaostatak. Najbolji kod Grizzliesa Rudy Gay (15 poena, deset skokova, dvije asistencije).

Yao Ming je u dvoboju protiv svog sunarodnjaka upisao double-double učinak od 12 poena i 12 skokova. Drugi Kinez na utakmici, onaj u dresu Milwaukee Bucksa, Yi Jianlian upisao je samo šest poena uz sedam skokova i dvije asistencije. Unatoč drugom NBA dvoboju u kojem su sudjelovala ova dva Kineza, svjetla pozornice ipak su bile okrenuta prema T-Macu, koji je bio prvo ime susreta s 33 poena, 11 skokova i šest asistencija. Prvi strijelac Bucksa bio je Andrew Bogut (21 poen, pet skokova).

Unatoč lošijem šutu tijekom cijele utakmice, Kevin Durant predvodio je svoj Seattle do nove pobjede tricom 59 sekundi prije kraja posljednje četvrtine. Supersonicsima je ovo treća pobjeda zaredom. Ono što je uspjelo Durantu, nije uspjelo Nate Robinsonu 1.9 sekundi prije kraja susreta. Začuđujuće je da su se Knicksi za posljednji napad odlučili iskoristiti Robinsona, koji je u utakmici imao katastrofalan šut (0/9). Durant je utakmicu završio sa 21 poenom i sedam skokova, dok je Chris Wilcox upisao double-double učinak (20 poena, deset skokova, četiri asistencije).

Kada igra Lebron James igra i Cleveland, a i pobjeđuje što je najvažnije. Nakon utakmice pauziranja zbog ozljede gležnja, James je ponovno bio najbolji igrač svoje momčadi i kao takav predvodio ih je u novoj pobjedi, ovaj put protiv Los Angeles Clippersa. Utakmicu je završio s 28 poena i 11 skokova (svi obrambeni). Zydrunas Ilgauskas dodao je 22 poena uz 13 skokova, dok je zapažen bio Drew Gooden s 14 poena i 12 skokova. Najbolji u redovima Clippersa bio je igrač s klupe Al Thortnon (23 poena, sedam skokova).

NBA rezultati 3. veljača 2008.:
Seattle Supersonics - New York Knicks 86:85
Sacramento Kings - Chicago Bulls 105:101
Denver Nuggets - Charlotte Bobcats 117:101
Memphis Grizzlies - Utah Jazz 91:110
Milwaukee Bucks - Houston Rockets 83:91
Cleveland Cavaliers - LA Clippers 98:84
Indiana Pacers - Orlando Magic 115:121
Atlanta Hawks - New Jersey Nets 104:92.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaSkrolNBA
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!