Zimski sportovi

Kostelić: "Ovo je uistinu posebno"

Goran Tomičić • nedjelja, 03.02.2008.

Superkombinacija u Val d'Isereu bila je jedna od najslavnijih utrka u povijesti hrvatskog skijanja. Ivica Kostelić osvojio je drugo mjesto, a tek stepenicu ispod bio je Natko Zrnčić-Dim. Oba naša junaka naglasila su nakon utrke koliko su to veliki uspjesi...

"Presretan sam! Ovo je u rangu srebrne medalje sa Zimskih olimpijskih igara! Pobjeđivao sam na utrkama Svjetskog kupa, bio sam i svjetski slalomski prvak, a onda je došlo ovo", izjavio je Ivica nakon utrke za službenu stranicu Hrvatskog skijaškog saveza.

U našoj reprezentaciji vlada veliko zajedništvo, što smo vidjeli i prema emotivnom slavlju naših skijaša kad je Natko ušao u cilj. Bio je to trenutak koji je šokirao svjetsku skijašku javnost.

"Iskreno, da nema Natka i ovo bi bilo samo još jedno mjesto na podiju. Ali ovako... Sada kada je on odmah do mene, na pobjedničkom podiju, to je nešto uistinu posebno. Ma tako sam sretan zbog njega! On je kao dio naše obitelji, uz nas je još otkad je bio mali. Stvarno je bio mali kad je bio s nama dok smo se skijali. A sad je uz mene na pobjedničkom podiju, treći je u Svjetskom kupu", rekao je Ivica o Natku.

A treće mjesto Natka Zrnčića-Dima jedan je od najvećih pothvata u povijesti Svjetskog kupa. S 21 godinom odvesti izvrstan spust i nevjerojatno dobar slalom je uspjeh koji mogu ostvariti samo najveći. Posljednja ovosezonska superkombinacija bila je utrka u kojoj je skijaška elita gledala u leđa nove zvijezde Svjetskog kupa.

"Kada sam ušao u cilj, nisam znao točno koliko sam bio dobar. Znao sam samo da sam se i u spustu i u slalomu borio, jer baš je takva današnja superkombinacija bila, za boriti se! Spiker je govorio nešto na francuskom, a onda sam pogledao semafor i vidio da sam odmah iza Ivice", opisao je Natko prve trenutke nakon ulaska u cilj, a saznali smo na službenoj stranici Hrvatskog skijaškog saveza.

"To što sam danas utrku završio iza Millera i Kostelića, to je za onesvijestiti se! Pobjednički podij, ako sam ga i planirao, planirao sam za kroz negdje dvije do tri sezone! A da ću ga ostvariti već ovako brzo, to nisam mogao vjerovati. Današnji rezultat sigurno mi je veliki poticaj za budućnost. Sigurno da bih ovakav rezultat još koji puta želio ponoviti. Ma, trebat će mi zapravo još malo vremena da shvatim što se zapravo danas dogodilo! A proslave će sigurno biti nakon povratka u Zagreb", nastavio je Natko o svom nastupu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!