Košarka

Artland preuzeo vrh

Sanja Čalić • ponedjeljak, 04.02.2008.

18. kolo njemačkog prvenstva rezultiralo je promjenom na samom čelu ljestvice, budući da su u izravnom dvoboju za prvo mjesto Artland Dragonsi porazili berlinsku Albu, dok su EWE Basketsi, momčad Longina i Perkovića poraženi na domaćem parketu od Brose Basketsa…

Iako su u prvoj četvrtini limitirali Brose Basketse, koje su predvodili Okulaja (20 koševa, osam skokova) i Fenn na samo deset koševa, EWE Basketsi u nastavku susreta nisu pružili dobar otpor svojim protivnicima, što su oni iskoristili te do ulaska u posljednju dionicu stvorili prednost od deset poena. Domaća je momčad na čelu s Gardnerom bila uspješnija u posljednjih deset minuta susreta, no to nije bilo dovoljno za konačnu pobjedu (67:71). Jasmin Perković bio je sa sedam skokova najbolji skakač svoje momčadi, a tome je pridodao i osam poena, dok je Longin u 21 minutu provedenu na parketu ostvario tri poena i tri skoka.

U vrlo izjednačenom susretu Giantsi iz Leverkusena uspjeli su izvući pobjedu na gostovanju kod digibu Basketsa (74:76), ostvarivši u drugoj četvrtini malu prednost koja je bila dostatna i ključna za pobjedu. Najučinkovitiji u redovima domaće momčadi bio je Black (22 poena, dva skoka, šest asistencija), a isti broj poena uz pet skokova postigao je u protivničkoj momčadi Winters.

Nošeni na krilima iznimno raspoloženog Greena koji je imao sjajnu šutersku večer (40 poena, pet skokova) TBB Trier bez većih je poteškoća svladao Walter Tigerse (94:76). Već su u prvoj dionici gosti ostali na samo sedam postignutih poena, a vodstvo koje je TBB stvorio nisu uspjeli ugroziti do kraja susreta.

U susretu protiv EnBW-a Köln je došao do vodstva od 11 poena na kraju prve četvrtine, a iako se gostujuća momčad u drugoj četvrtini vratila u igru, Köln je u drugom poluvremenu ponovno odigrao bolje te tako došao do novih bodova (99:77). Najbolji učinak u pobjedničkoj momčadi koja je imala sjajan učinak za tricu (65%) ostvario je Bailey s 23 poena i četiri skoka, a najraspoloženiji u gostujućim redovima bio je Coleman (18 poena, tri skoka).

Iako je u svojim redovima imao vrlo raspoloženog Wysockija (23 poena, 16 skokova), ratiopharm Ulm nije uspio svladati NY'er Phantomse (86:90) u susretu u kojem su gosti do ključnog vodstva stigli u trećoj četvrtini te ga nisu ispuštali iz ruku do kraja utakmice. NY'er Phantomsi su u ovom susretu imali čak šestoricu igrača s dvoznamenkastim učinkom, od kojih se ističe Drevo (14 poena, 15 skokova).

Tijekom čitavog susreta protiv Giessen 46ersa BG 74 Götingen pomalo je izgrađivao svoju prednost koja je na kraju četvrtina najviše iznosila sedam poena. Ipak, do kraja dvoboja domaći su uspjeli povećati svoju prednost na 16 poena (91:75) i time upisati nove bodove na svoj račun, čemu je značajni obol s 23 poena i šest skokova dao Jenkins.

Već su u prvoj četvrtini Dt.Bank Skylineri iskazali svoju premoć nad posljednjeplasiranom St. City Jenom ostvarivši prednost od čak 18 poena, koju su do kraja susreta, unatoč pokušajima Jene da se vrati u igru, uspjeli održati (71:90). Velikoj pobjedi Skylinersa ponajviše je pridonio Archibong s 19 poena i deset skokova.

Do važne prednosti od osam poena Bremerhaven je u susretu protiv Telekom Basketsa stigao u prvoj dionici, no gosti nisu nakon lošijeg početka posustajali. Najviše problema Bremerhavenu stvarao je Nate Funk koji je s šest asistencija vrlo dobro razigrao svoju momčad, a u pobjedi (71:66) je sudjelovao i s 15 ubačenih poena.

U derbiju kola Artland Dragonsi uspjeli su u svom pohodu na berlinsku Albu, te su ovom pobjedom (68:76) svrgnuli Albu s prvenstvenog trona preuzevši prvu poziciju na ljestvici. Iako je najveći dio susreta bio vrlo izjednačen, Artland Dragonsi, koje je predvodio Chubb (14 poena, 11 skokova) su u drugoj dionici došli do prednosti od devet poena plusa koje su uspjeli održali do samog kraja.

Njemačka liga, 18. kolo:
EWE Baskets – Brose Baskets 67:71, digibu Baskets – Bayer Giants Leverkusen 74:76, TBB Trier – Walter Tigers 94:76, Köln 99ers – EnBW 99:77, ratiopharm ULM – NY'er Phantoms 86:90, BG 74 Göttingen – LTi Giessen 46ers 91:75, S. City Jena – Dt. Bank Skyliners 71:90, Bremerhaven – Telekom Baskets 71:66, Alba Berlin – Artland Dragons 68:76.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!