Ostali sportovi

Vaterpolisti i košarkašice uzeli sve nagrade

Ivana Jurica • utorak, 05.02.2008.

U ponedjeljak je u šibenskoj Gradskoj vijećnici, u organizaciji saveza športova Grada Šibenika održano proglašenje najboljih sportaša za 2007. godinu. Sve su glavne nagrade otišle u ruke vaterpolista Šibenik NCP-a i košarkašica Jolly JBS-a...

Za najbolju sportašicu drugu godinu za redom proglašena je Tihana Jurić, kapetan hrvatskih prvakinja, košarkašica Jolly JBS-a. Iza nje ostale su plivačica ''Mora'' Katarina Rajčić, te Lea Balja, gimnastičarka ''Dišpeta''. Vaterpolist Antonio Petković najbolji je sportaš grada. On je slavio ispred Luke Drezge, kapetana šibenskih košarkaša i Simona Trive, jedriličara ''Vala''.

Najbolja ekipa je ženski košarkaški klub Jolly JBS koji je ove sezone hrvatsku košarku dostojno predstavljao i u Euroligi. Iza košarkašica ostale su odbojkašice Šibenika, te vaterpolistice Viktorije. U konkurenciji momčadi slavili su vaterpolisti Šibenik NCP-a, finalisti Kupa LEN. Na drugom su mjestu ostali nogometaši HNK ''Šibenik'', a na trećem Veslački klub ''Krka'', odnosno juniorski četverac s kormilarom.

Ivica Tucak, trener vaterpolista, proglašen je najboljih trenerom za prošlu godinu. Na drugom je mjestu trener Jollieta Stipe Bralić, a na trećem Anđelko Matov, trener u košarkaškom klubu ''Dražen Petrović''.

Za iznimno sportsko postignuće nagrađeni su Jure Gašperov, Boris Belamarić, Milenko Jakovljević i Marko Kundid. Posebno priznanje za razvoj sporta za djecu i mladež dobio je Josip Milaković, a nagradu je dobio i plivački klub ''Riba'' kao klub osoba s invaliditetom. Priznanja je dobilo i 29 perspektivnih sportaša.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!