Košarka

"Tko nema ulaznicu, bolje neka ni ne dolazi"

Tomislav Globan • utorak, 05.02.2008.

Nadolazećeg vikenda Zagreb je domaćin završnice Kupa Krešimira Ćosića. Prvi put u povijesti ta čast, ali i odgovornost pripala je KK Zagrebu. No, zbog malog kapaciteta dvorane u Trnskom, organizatora očekuju veliki problemi s ulaznicama...

U subotu i nedjelju, 9. i 10. veljače, u zagrebačkom naselju Trnsko četiri će se najbolja hrvatska košarkaška kluba boriti za 17. Kup Krešimira Ćosića. Prvi put u povijesti, završnici Kupa domaćin će biti Zagreb CO. Direktor popularnih Mrava Ivan Božanić sretan je što je njegovom klubu povjerena ta zadaća, ali i najavljuje velike probleme s ulaznicama. "Ovo je najveći događaj u povijesti kluba i on zahtijeva velike zahvate u organizaciji. Dvorana je malog kapaciteta (oko 2000, nap.a.) i zahtjevi oko distribucije karata i sigurnosti bit će veliki. Zbog obveza prema sponzorima i velikog broja pristiglih rezervacija, mali će broj karata biti u slobodnoj prodaji."

O kakvim se brojkama konkretno radi? "Po uhodanom pravilu, svaki klub će dobiti po 25 ulaznica (20 običnih i pet VIP) za svoje navijače. Za sad nema najava dolaska većeg broja navijača izvan Zagreba, što je i dobro jer ne bi bilo poželjno da dolaze ako nemaju ulaznice. Policija neće dozvoliti ulazak u dvoranu većem broju ljudi nego što je kapacitet dvorane. Otprilike je još oko 100-150 ulaznica ostalo slobodno, ali one prije petka sigurno neće biti puštene u prodaju", najavio je Božanić.

Iz kluba najavljuju da sve godišnje ulaznice vrijede za utakmice polufinala i finala Kupa pa oni standardni kibici koji vjerno hodočaste dvoranu u Trnskom neće ostati uskraćeni za veliki događaj. "Cilj organizacije nije da zaradimo na ulaznicama. Da jest, išli bismo u Dom sportova", kažu u Trnskom.

Glavni tajnik Hrvatskog košarkaškog saveza, Željko Drakšić, uvjeren je da odabir Zagreba kao organizatora final foura nije bio pogreška: "Kada smo vidjeli što KK Zagreb CO predlaže za organizaciju završnog turnira, HKS nije imao tešku zadaću pri odabiru domaćina. Iskreno želim dobru organizaciju i igru svim ekipama. Osjećam da pozitivne tenzije rastu što se vikend približava i ne dvojim će to biti prava košarkaška fešta. Apeliram i na medije da približe lik Krešimira Ćosića mlađim generacijama koje ga nisu gledale da dobiju sliku što je on značio za košarku. Želimo dolično ponašanje na tribinama."

Trener Mrava Željko Pavličević put do prvog Zagrebovog trofeja morat će tražiti bez igračke pomoći Babića i Morovića. Protivnik u polufinalu bit će im Zadar koji je u prošlom kolu NLB lige uvjerljivo promarširao kroz Trnsko. "Moramo se skupiti i popraviti dojam od prošle subote. Zadar je u briljantnoj formi, ali sve ima svoj kraj. Igramo u svojoj dvorani, na domaćem parketu i ako popravimo svoje naivnosti, a Zadar ne ponovi onakvu igru, imamo izgleda. Podsjećam da je nedavno Partizan, koji je u Top 16 Eurolige, Zadru ubacio samo 54 koševa, a mi 80."

Završnicu u subotu u 17.30 sati otvaraju Zagreb i Zadar, dok je drugi polufinale između Cibone i Splita na rasporedu u 20 sati. Finale je predviđeno za nedjelju u 19 sati, a sve će utakmice biti izravno televizijski prenošene.

Premijer liga

1Zadar 312+576
2Split 285+457
3Cibona 2211+125
4Cedevita Junior 2112+210
5Dinamo Zagreb 2013+230
6Zabok 1716+13
7Dubrovnik 1518-45
8Dubrava 1419-93
9Šibenka 1320-57
10Alkar 924-172
11DepoLink Škrljevo 726-350
12Bosco 132-894

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!