Ostali sportovi

Pariz-Dakar: Meoni i Masuoka i dalje prvi

Davor Sajko • utorak, 16.01.2001.


Posljednja od dugih etapa rallya Pariz-Dakar nije donijela nikakve promjene u vrhu ukupnog poretka. Talijan Fabrizio Meoni (KTM) i dalje vodi te njegova prednost u odnosu na Francuza Arcaronsa (KTM) iznosi 22’ 43". Patrik Polimac je današnju etapu završio na 45. mjestu zaostavši za pobjednikom 3h 11’ 58", dok je u ukupnom poretku na 44. poziciji i zaostatak za Meonijem iznosi 31h 30’ 28". "Leteći Finac" Kari Tianen (KTM) suvereno je završio današnju 15. etapu od Tichita do Neme. Njegova je prednost ispred drugoplasiranog Španjolca Isidre Esteve Pujola (KTM) iznosila ogromnih 42’ 34". Trenutačno je pet prvoplasiranih KTM-ovih motociklista i njihov je cilj to zadržati i do kraja rallya.

Kod automobila Japanac Hiroshi Mauoka (Mitsubishi) jedini se odupire prošlogodišnjem pobjedniku i najvećem favoritu ovogodišnjeg izdanja rallya, Francuzu Jen-Luis Schlesseru (Schlesser-Renault). Iako je na startu današnje etape Schlesser krenuo osam minuta ranije Masuoka ga je sustigao i dobrim dijelom njih su se dvojica prestizala. Prema Schlesserovim riječima bio je to pravi Grand-Prix među pješčanim dinama. Schlesser je današnju etapu završio s 04’ 21" zaostatka za Japancem te se njegov ukupni zaostatak povećao na 38’ 20". Treći je na cilj današnje etape stigla druga posada Schlesser-Renault s vozačem Jose-Maria Serviom. U ukupnom poretku treći je Portugalac Sousa (Mitsubishi).

Do kraja rallya preostalo je jš pet etapa tj. ukupno 1111 kilometara specijalnih etapa, a sveukupno do senegalske prijestolnice vozit će se još 2531 kilometar. Sutra je na rasporedu 16. etapa od Neme do Bamaka u kupnoj dužini od 456 kilometara od čega će 214 kilometara biti specijalna etapa.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Ostali sportovi
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!