Tenis

Izletjela braniteljica naslova

Maja Giljanović • utorak, 05.02.2008.

Braniteljica prošle sezone osvojenog naslova pobjednice 600.000 dolara vrijednog turnira u Parizu Nadia Petrova stradala je u prvom kolu od Ukrajinke Katerine Bondarenko...

21-godišnja je nekadašnja osvajačica juniorskog Wimbledona u susret protiv Ruskinje, trenutno 11. igračice svijeta, ušla kao autsajder osobito s obzirom na dosadašnje rezultate. U pojedinačnoj konkurenciji, naime, 43. igračica WTA liste ove godine još nije okusila pobjedu, međutim, trijumf u Melbourneu u paru s starijom sestrom Alonom (dvije godine starija 22. igračica svijeta sutra u prvom kolu igra protiv Virginie Razzano), čini se, mogao bi se pokazati ključem, tko zna, moguće i nastavka karijere uopće.

Petrova je startala u skladu s reputacijom i statusom pete nositeljice Open Gaz de Francea, ali prilike na samom startu (četiri break-lopte) nije uspjela konkretizirati oduzimanjem protivničinog servisa. U završnici prvog seta Bondarenko se sve više opuštala da bi ga na koncu uzela u tie-breaku. U drugom je nekadašnja peta igračica svijeta poravnala iskoristivši dvije od tri prigode za break da bi u sličnom ritmu nastavila i u trećem.

25-godišnjakinja je, naime, povela s 4:2, izborila još dvije prilike za dvostruki break samo da bi Bondarenko odnekud pronašla doslovce savršenu igru i nanizavši četiri gema nakon puna dva i pol sata igre izborila osminu finala.

Tamo je, pak, čeka sunarodnjakinja Julijana Fedak. 24-godišnjakinja je u prvom kolu kao kvalifikantica iskoristila povoljan ždrijeb i slavila u tri seta protiv Talijanke, 48. na svijetu Karin Knapp.

Agnes Szavay je prohujala terenom protiv Olge Govorceve. Bjeloruskinji se vršnjakinja i 25. mjesta bolje rangirana Szavay osvetila za poraz u njihovom jedinom dosadašnjem susretu (još 2004. u našem Bolu). Sve bolja Mađarica, lani pobjednica zagrebačkog Challengera, impresionirala je s dvaput po 6:1 u niti sat vremena igre.

Skalp je, pak, skinula Petra Kvitova. 17-godišnja Čehinja, 152. igračica svijeta koja se do glavnog turnira probila kroz kvalifikacije iznenadila je iskusnu Anabel Medinu Garrigues i to pobijedivši 30. igračicu svijeta s gotovo rutinskih 6:2, 6:3.

Posljednji meč dana prošao je s pobjedom ljubimice Francuza, šeste nositeljice Pariza Amelie Mauresmo, koja je s lakih 6:1 i 6:2 svladala američku veteranku, 29-godišnju kvalifikanticu Julie Ditty.

Pariz, 1. kolo:
Čibulkova (Slovačka) - Pin (Francuska) 7:5, 6:3, Fedak (Ukrajina, q) - Knapp (Italija) 7:6(7), 4:6, 6:2, Kvitova (Češka, q) - Medina Garrigues (Španjolska) 6:2, 6:3, Szavay (Mađarska) - Govorcova (Bjelorusija) 6:1, 6:1, Garbin (Italija) - Tu (SAD) 6:3, 6:4, K. Bondarenko (Ukrajina) - Petrova (Rusija, 5) 7:6(4), 3:6, 6:4, Mauresmo (Francuska, 6) - Ditty (SAD, q) 6:1, 6:2.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisSkrolWTA Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!