Košarka

Shaquille O'Neal blizu Phoenix Sunsa

Bojan Poturica • srijeda, 06.02.2008.

Kako je NBA liga veliki biznis potvrđuju glasine oko Shaquillea O'Neala. Naime, usprkos konstantnom negiranju Pata Rileya, Miami bi trebao poslati Shaqa u Sunse u zamjenu za Shawna Mariona...

Čini se da je odlazak Shaquillea O'Neala iz Miamija gotova stvar. Naime, neslužbeni izvori govore kako je O'Neal ponuđen Phoenixu u zamjenu za Shawna Mariona i Marcusa Banksa te da je jedino pitanje hoće li Sunsi prihvatiti ponudu, iako se šuška da je to samo pitanje trenutka.

Tako bi nakon odlaska Paua Gasola u Lakerse, NBA liga doživjela još jedan neočekivan trade. Pitanje je koliko bi dolazak O'Neala (35) pomogao Sunsima s obzirom da Shaq igra najgoru sezonu svoje karijere (14.2 koša i 7.8 skokova u prosjeku). Još veće pitanje je kako će se O'Neal prilagoditi na brzi tempo Sunsa kojeg diktira Steve Nash. Financijska situacija isto nije najjasnija s obzirom da će Shaq nakon ove sezone dobiti još 40 milijuna dolara u sljedeće dvije.

Ipak, Sunsi su svjesni da s ovom postavom ne mogu do naslova prvaka jer im nedostaje visina pod košem. Iako redovito upisuju 55-60 pobjeda po sezoni, u doigravanju uvijek nalete na Spurse ili Maverickse koji imaju odgovore za brz tempo momčadi Mikea D'Antonija.

Da je razmjena vrlo blizu, dovoljno govori i činjenica da je O'Neal već kontaktirao neke igrače Sunsa.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaSkrolNBA
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!