Nogomet

Bilić: "Vratit ćemo se još bolji"

Bernard Jurišić • četvrtak, 07.02.2008.

Kad bi se analiziralo lice Slavena Bilića na konferenciji za novinare nakon utakmice na Wembleyu i večeras nakon teškog poraza od Nizozemske, ne bi se uočila neka drastična razlika. Hrvatski izbornik je takav, ne reagira euforično nakon pobjeda, niti pada u depresiju nakon ovako neočekivanog poraza...

Slaven Bilić nakon poraza 0:3 od Nizozemaca nije djelovao kao čovjek kojem su "potonule sve lađe". Nije ni imao zašto biti, no naš je mentalitet poznat po strahovitim oscilacijama od ekstrema do ekstrema. Zato je uvijek ugodno čuti trezvenu i neemotivnu analizu kakvu je i ovog puta Bilić ponudio.

"Bili smo previše nervozni, poklonili smo im previše lopti, a kad to učinite reprezentaciji kakva je Nizozemska, ne možete očekivati ništa bolje. Primili smo prenaivan prvi pogodak, nakon toga smo imali odličnu šansu za izjednačenje, nismo realizirali, primili drugi i nakon toga se bilo teško vratiti protiv ovakvog protivnika. Iako smo imali raspoložene napadače, prava lopta do njih nije stizana, samo smo je nabijali prema njima."

Inače skladan hrvatski orkestar danas je djelovao potpuno raštimano. "Nogomet na ovoj razini ne trpi ni da ti je jedan igrač indisponiran, a mi smo ih večeras imali više. Alibije ne tražimo, no možda je neko opravdanje činjenica da je samo naša trojka iz Engleske u punoj natjecateljskoj formi, ostali su ili na pripremama ili tek krenuli u novu sezonu."

Može li se iz ovog poraza nešto naučiti?

"Poraz je neugodan, previsok, boli nas i čini tužnima. Međutim, nismo 'poletjeli' ni nakon pobjeda, pa nećemo ni pasti nakon poraza. Vratit ćemo se još bolji nego što smo bili. Nema nikakve panike, ovim porazom nismo izgubili svoju kvalitetu. Ne treba ići u ekstreme, napravit ćemo dobro analizu i bit ćemo mi opet dobri."

Kako su reagirali igrači na poluvremenu i po završetku utakmice, jesu li bili ljuti na sebe kao nakon onog "bezbolnog" poraza u Skopju?

"Nisu bili ljuti, oni su jednostavno tužni. Žao im je što smo izgubili, ali nećemo javno nikoga kritizirati. Bilo je tu i dobrih stvari, poput Pranjića, Rakitića, Petrića, Da Silve. Ni iz dosadašnjih pobjeda nismo mislili da smo nepobjedivi, pa tako ni nakon jednog poraza ne mislimo da smo loši."

Da li je zaista poljudski stadion uklet za hrvatsku nogometnu reprezentaciju?

"Imali smo atmosferu kakvu smo željeli, pun stadion, lijepo vrijeme. Žao mi je najviše zbog publike što nismo adekvatno odgovorili na njihovu želju za pobjedom. Nije ovo ukleti stadion. Pobijedit ćemo valjda nekoga..."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!