Nogomet

Niko Kovač: "Raditi, raditi, raditi"

Maja Giljanović • četvrtak, 07.02.2008.

Nezapamćeno uvjerljiv poraz Hrvatske na domaćem terenu rastužio je naše reprezentativce, ponajviše zbog toga što su ponovno razočarali splitsku publiku...

Niko Kovač: "Nizozemci su nas razvukli od prve minute i još rano zabili. Mi smo se u drugom poluvremenu trgnuli, ali nismo nažalost uspjeli zabiti. Posebno mi je žao da smo ponovno zapeli u Splitu, ali što je tu je. U svakom je zlu ponešto, međutim, i dobrog, a to je da smo sada svjesni da nismo tamo gdje bismo morali biti da budemo sigurni u prolazak u drugi krug na Euru ovoga ljeta. Treba raditi, raditi i raditi i onda će vjerujem biti sve puno bolje.

Eduardo da Silva: "Što reći nego život ide dalje, a dobro će biti ako nas ovaj poraz nauči lekciji i spusti na zemlju. S novom utakmicom sve će sigurno biti bolje".

Darijo Srna: "Ništa - krivicu mi igrači preuzimamo na sebe. Trener je pripreme za utakmicu odradio kao i uvijek, ali od prve smo minute loše ušli u utakmicu. Stajali smo loše na terenu, dozvolili smo im da kontroliraju igru i rezultat su tri lagana pogotka. Ne prihvaćam, međutim, da nam je Poljud nekakav ukleti stadion, treba čekati novu priliku. Nizozemci su jednostavno bili bolji, a srećom pa je susret prijateljski i ostavlja nam vremena popraviti igru. Bit će bolje jer imajte na umu da nam je ovo prvo prikupljanje od Wembleyja i neki su igrači još uvijek van prave natjecateljske forme".

Ivica Olić: "Nitko večeras nije zaslužio pozitivnu ocjenu. Nizozemci su nas zaista nadigrali u svim aspektima igre i zasluženo pobijedili. Šteta, pak, da kod 2:0 nismo iskoristili onu šansu s pet metara jer da jesmo mogli smo se eventualno vratiti u igru. Ovako su Nizozemci znali iskontrolirati rezultat i do konca još uvjerljivije slaviti".

Dario Šimić: "Jedina dobra stvar večeras je da ćemo svi shvatiti da se kreće od nule. Engleska i Wembley su stvar prošlosti i treba se spustiti na zemlju, stišati euforiju. Vremena do Eura ima i napornim radom doći će i igra".

Danijel Pranjić: "Platili smo danak tome što je nekolicina igrača još uvijek u fazi priprema. Nizozemci su odlična ekipa koja zna lački kontrolira rezultat. Još su i poveli u ranoj fazi što im je omogućilo raširiti igru i iz kontri vrebati na još pokoji pogodak što im je i pošlo za rukom te su zasluženo slavili. Mi se, pak, moramo okrenuti sljedećoj utakmici na kojoj ćemo zasigurno biti puno bolji".

Edwin van der Sar: "Odigrali smo veoma dobru utakmicu protiv jakog protivnika koji je Englesku zaskočio na Wembleyju, ali mi smo večeras zasluženo slavili i to igrom koja nas ispunjava samopouzdanjem ususret Eura".

John Heitinga: "Važno je bilo rano zabiti što nam je pošlo za rukom i dobra igra s početka utakmice omogućila nam je iz drugog plana napasti Hrvatsku i riješiti drugim pogotkom pitanje pobjednika. Na koncu smo slavili veoma uvjerljivo i krasnim će nam se ova utakmica pokazati poticajem za nastavak priprema za Euro".

Rafael van der Vaart: "Zasluženo smo pobijedili. Igrali smo pametno od prvog sučevog zvižduka i ispunili sve zadatke koje nam je zadao trener. Srećom pa smo iskoristili odmah prvu prigodu na utakmici što nam je omogućilo da u nastavku susreta vrebamo iz kontri na šansu riješiti pitanje pobjednika. Ova će nam pobjeda sasvim sigurno dati krila u sljedećim utakmicama".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!