Košarka

Baski dalje, Hrvati nezapaženi

Kristian Hohnjec • petak, 08.02.2008.

Prestižni Copa del Rey počeo je pobjedama Bilbaa i Tau Ceramice. Obje utakmice bile su dramatične do posljednjih minuta. Junak pobjede Spahijine momčadi bio je Gabe Muoneke, dok je košem Marka Banića Bilbao ostvario nenadoknadivu prednost nad Barcelonom....

Tau Ceramica glavni je favorit Kupa Kralja, budući da se natjecanje održava u njezinoj Fernando Buesa areni. Na radost većine prisutnih Spahijini igrači u završnici su slomili otpor Scariolove Unicaje - 78:71. U posljedne dvije minute ušlo se s vodstvom Keramičara 65:64. Nakon što je N`Dong promašio oba bacanja, dvoboj je odlučio Gabe Muoneke. Nigerijac prvo pogađa tricu, zatim hvata obrambeni skok i realizira oba slobodna bacanja za ključnih 70:64 minutu prije kraja. Sve nade Malažana u sljedećem napadu potopio je Kus izgubljenom loptom.

Oba naša reprezentativca bila su u sporednim ulogama. Planiniću (13 minuta, tri poena, 1/5 šut, tri asista, blokada) Spahija sve manje vjeruje, dok je Kus imao dobru minutažu ali ne i jednako takav učinak - 24 minute, pet poena, 2/4 šut, dva skoka, ukradena i izgubljena lopta. Najbolji za pobjednike bili su Rakočević (19 koševa, pet asista) i Sergi Vidal (18 poena, sedam skokova), a Unicaju je predvodio Haislip (17 koševa).

Susret Bilbaa i Barcelone bio je još neizvjesniji. Ključnim su se pokazali koševi Marka Banića za 70:66 tridesetak sekundi do zvuka sirene. Lakovičeva (22 poena) trica stigla je prekasno. Katalonci su posljednje tri sekunde nisu uspjeli napraviti ni prekršaj, završilo je 70:69.

Mario Kasun vratio se na parket u drugoj četvrtini, no za četiri minute nije se uspio upisati u strijelce - skok, dva promašaja i izgubljena lopta. Sličnu "sekundažu" i učinak na drugoj strani je imao Drago Pašalić (četiri minute, bez poena, 0/1 šut), dok je starter Banić za 22 minute upisao šest koševa (3/4 šut), tri skoka i dodavanje. Prvo ime utakmice bio je sve bolji brazilski play Marcelinho Huertas (18 koševa, osam asistencija).

Copa del Rey, četvrtfinale: Tau Ceramica - Unicaja 78:71; Bilbao - Barcelona 70:69.
Petak: Joventut - Pamesa (17.45h); Real Madrid - Girona (20h).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!