Košarka

Miami po starom i bez Shaqa

Branko Barić • petak, 08.02.2008.

Čini se da ni odlazak Shaquillea O'Neala neće puno promijeniti situaciju u redovima Miami Heata. I drugu utakmicu nakon njegovog tradea u Phoenix za Shawna Mariona i Marcusa Banksa momci Pata Rileya ubilježili su poraz...

To je šesti uzastopni poraz Miamija i 21. u posljednja 22 odigrana susreta. Atmosfera u klubu je dotaknula dno, pa ni najveća zvijezda, Dwyane Wade, ne skriva frustracije: "Više niti ne gledam tablicu. Znam dobro da smo na dnu."

Ovoga puta za njih su kobni bili Philadelphija 76ersi koji su rezultatom 101:84 stigli do svoje 20. pobjede ove sezone. Dvojica Andrea vodila su i ovoga puta glavnu riječ - Andre Igoudala postigao je 25, a Andre Miller 21 poen. Gordan Giriček prosjedio je na klupi za pričuve svih 48 minuta igre. Wade je na drugoj strani ubacio tek pet od ukupno 17 pokušaja iz igre za svojih 19 poena, a prave pomoći od nekog od suigrača nije bilo. Budući da Marion i Banks još prolaze tjelesne pretrage, pa se njihov debi u novom dresu očekuje tek u nedjelju, te budući da je Udonis Haslem još uvijek izvan stroja zbog ozljede gležnja, ekipa Miamija za ovaj susret imala je tek devet igrača prijavljenih u zapisniku. Njihovim navijačima ostaje tek nada da s priključenjem Mariona za njih dolaze bolji dani...

Iako je LeBron James ubacio čak 32 poena, Cavaliersi su shvatili koliko im u igri znači Drew Gooden. Njihov drugi najbolji skakač prvi put ove sezone propustio je utakmicu, pa protiv Houston Rocketsa nije bilo nikog da pomogne Jamesu i da zatvori skok pod obručem. Yao Ming zagospodario je reketom i s 22 poena i 12 skokova odveo Rocketse do pobjede 92:77.

"Nismo dopustili drugima da se razigraju. LeBron je zvijezda, on će svaku utakmicu napraviti svoje i ubaciti svoje i tu nema pomoći. Ali ako eliminiraš učinak ostalih, ne bi smio protiv njih imati nikakvih problema", otkrio je nakon susreta svoj recept Mike Brown, trener domaćih koji su tijekom susreta skupili čak 20 skokova više od svojih protivnika.

Službeni povratak Chrisa Webbera u Golden State i njegov ponovni sastanak sa svojim novim/starim navijačima nije najbolje završio po Warriorse. Chris Duhon i njegovi Chicago Bullsi nisu imali razumijevanja prema domaćinima i njihovim ceremonijama, pa su doma otputovali s pobjedom 114:108. Duhon je s 34 poena i devet asistencija ostvario svoj najbolji učinak u karijeri, uz šut iz igre 11 od 16. Pobjeda Bullsa je još značajnija ako se uzme u obzir da ponovno nisu zbog ozljeda mogli računati na svoja tri ponajbolja igrača - Bena Gordona, Luola Genga i Kirka Hinricha. Monta Ellis predvodio je poražene s 25 poena, dok je Webber u svom prvom nastupu za Ratnike nakon 13 godina postigao četiri poena za 12 minuta provedenih u igri.

NBA, rezultati, 7.2.2008.:
Philadelphija 76ers – Miami Heat 101:84
Houston Rockets – Cleveland Cavaliers 92:77
Golden State Warriors – Chicago Bulls 108:114.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!