Nogomet

Barca preko Seville lovi Real

Zvonimir Šimunović • petak, 08.02.2008.

Nakon poraza u prošlom kolu, Real želi nastaviti savršeni skor na domaćem terenu. Najzanimljiviji dvoboj 23. kola Primere očekuje nas u Sevilli gdje gostuje Barcelona, a ništa manje napeto ne bi trebalo biti ni u susretu Racinga i Atletica. Villarreal će na put u Murciju, a Espanyol dočekuje Reacreativo...

Derbi kola svakako je dvoboj Seville i Barcelone. Obje momčadi nalaze se u uzlaznoj putanji što se rezultata tiče. Barcelona je teško izborenom pobjedom protiv Osasune te zahvaljujući posrtanju Reala u Almeriji, smanjila zaostatak na šest bodova i vratila vjeru u naslov prvaka. Sevilla je pak, nakon tri mjeseca, u prošlom kolu izborila gostujuću pobjedu i nada se da bi trijumf nad Kataloncima značio proboj prema vrhu tablice koji je najavljivan i na početku sezone. Gosti će motiv više imati i u činjenici da su baš u Sevilli prošle sezone doživjeli poraz i izgubili dragocjene bodove u utrci s Realom. Frank Rijkaard zadovoljan je vraćanjem u formu Messija i Ronaldinha, ali ne može računati na Eto`oa koji je s Kamerunom ušao u finale Afričkog kupa nacija te na ozlijeđene Bojana i Zambrottu. Sevilla takvih problema nema, pa možemo očekivati veliku nogometnu predstavu u subotu na stadionu Ramon Sanchez Pizjuan.

Real Madrid će novi niz prvenstvenih pobjeda pokušati otvoriti u utakmici s Valladolidom. Poljuljani porazom u prošlom kolu, Madrižani su svjesni da bi novi kiks u potpunosti kompromitirao prednost koja se prije dva tjedna činila gotovo nedostižnom. Stoga su mjere opreza na najvišem stupnju i Valladolod teško može očekivati opuštanje velikog favorita. Uz poraz, Real je iz Almerije ponio i ozljedu Van Nistelrooja čiji je nastup upitan i u nedjelju. Također, Bernd Schuster u tjednu zbog reprezentativnih nastupa nije mogao računati na više od pola momčadi, no unatoč svim tim problemima, rezultat protiv Valladolida ne bi smio doći u pitanje, pogotovo kada se zna da Real ove sezone na Santiago Bernabeu ima stopostotni učinak.

Atletico Madrid lošim je rezultatima u zadnjih mjesec dana pružio Racingu šansu da pobjedom u međusobnom susretu dođe u priliku boriti se za mjesta koja vode u Ligu prvaka. Klub iz Santandera najugodnije je iznenađenje ove sezone jer od momčadi koja je godinama taborila u donjem dijelu tablice dospjela do borbe za plasman u europske kupove. Za to je najviše zaslužan trener Marcelino Garcia Toral koji je odlično ukomponirao momčad i sa starosjediocima poput Munitisa te pojačanjima poput Smolareka stvorio respektabilni sastav. Racing je trenutačno na šestom mjestu sa četiri boda manje od Atletica i eventualnim trijumfom, apetiti bi skočili do neba. S druge strane, Atletico se još nije opravio od poraza u gradskom derbiju protiv Reala i nastavkom lošeg niza bilo bi kompromitirano sve dobro što je učinjeno do sada. Zato će Aguero, Forlan i društvo morati pronaći put povratka na pobjedničke staze žele li ostvariti cilj zvan Liga prvaka.

Borbu za najviše pozicije nastavljaju i Espanyol te Villarreal. Momčad iz Barcelone je pobjedom u Getafeu prekinula niz poraza, a potvrdu toga rezultata tražit će na domaćem terenu protiv Recreativa. Villarreal će u goste Murciji koja je u zadnja četiri kola osvojila samo dva boda. No domaćini vjeruju kako imaju snage i kvalitete oduprijeti se favoriziranom gostu i doći do pete pobjede na svom terenu u sezoni. Zanimljivo da Villarreal za sada na gostovanjima ima po pet pobjeda i poraza. Vidjet ćemo na koju će stranu prevagnuti utakmica u subotu.

Deportivo je zahvaljujući dvjema uzastopnim pobjedama pobjegao iz zone ispadanja (istina ne i bodovno, nego zahvaljujući gol razlici) pa javnost u La Coruni očekuje nastavak dobrih rezultat i u meču protiv Getafea. Trener Miguel Lotina uvjeren je da je kriza njegove momčadi prošlost, a utakmica protiv Getafea trebala bi to i potvrditi. No, ne treba smetnuti da se Depotivo ove sezone nije iskazao kao domaćin, dapače slavio je samo dvaput. Bijeg iz opasne zone cilj je i Osasune kojoj u goste dolazi Zaragoza.

Da li je prošlotjedna pobjeda bila samo slučajnost ili je Ronald Koeman na klupi Valencije zaista pronašao dobitnu kombinaciju vidjet ćemo u susretu protiv Betisa, dok će Almeria osokoljena pobjedom protiv Reala gostovati na Mallorci. Athletic se u Bilbau sprema Leavnteu ugasiti i posljednju nadu u eventualni ostanak u prvoligaškom društvu.

Primera, 23. kolo:

Subota, 09.02.2008.:
Murcia – Villarreal 20h
Deportivo – Getafe 20h
Sevilla –Barcelona 22h

Nedjelja, 10.02.2008.:
Mallorca – Almeria 17h
Racing S. – Atletico M. 17h
Espanyol – Recreativo 17h
Osasuna – Zaragoza 17h
Levante – Athletic B.17h
Real Madrid – Valladolid 19h
Valencia – Betis 21h

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!