Zimski sportovi

Nastavlja li se hrvatska priča?

Goran Tomičić • petak, 08.02.2008.

Vikend uoči prvog dolaska na Sljeme skijaši voze samo jednu utrku, a to je osmi slalom sezone u Garmisch-Partenkirchenu, gdje naša reprezentacija ide po nove dobre rezultate...

Ivica Kostelić može biti iznimno zadovoljan ovom slalomskom sezonom. Počelo je lošim 20. mjestom na Reiteralmu, ali već u Bad Kleinkirchheimu uzeo je jako dobro sedmo mjesto, a Alta Badija donijela je drugi plasman izvan deset najboljih (14.).

U prvoj vožnji Adelbodena uzeo je drugo mjesto, i iako je pao četiri pozicije vidjelo se da ima mjesto u vrhu. Wengen je donio nešto slabiji nastup, ali ipak lijepo deseto mjesto, a u Schladmingu je bio jednu poziciju bolji. No, onda je stigao vikend koji je sve promijenio. Treće mjesto klasične kombinacije i deveto slaloma donijeli su Ivici nevjerojatno mnogo samopouzdanja, na krilima kojeg je ostvario niz izvanrednih rezultata. Garmisch bi mogao donijeti izvrstan plasman i u slalomu. Posljednji put je na postolju bio krajem 2006. u Alta Badiji, a pobjede nema još od prosinca 2003. godine. Jeli vrijeme za novu tradiciju?

Nastupaju još dvojica naših predstavnika. Natko Zrnčić-Dim nije slalomaš i u toj disciplini nikad nije osvojio bodove, ali u posljednjih nekoliko nastupa pokazao je kako može jako mnogo. U Val d´Isereu plasirao se na superkombinacijsko postolje, što prema vlastitom priznanju nije očekivao još dvije ili tri sezone. Na krilima uspjeha u superkombinaciji i brzim disciplinama može i do dobrog slalomskog rezultata, što bi značilo osvajanje bodova. Dalibor Šamšal nastavlja skupljati iskustvo.

Četiri utrke prije kraja sezone Grange u poretku discipline ima 151 bod više od Matta i blizu je osvajanju Malog kristalnog globusa. Nastavlja se borba Raicha i Millera za ukupnu pobjedu, a u slalomu je ipak Austrijanac blagi favorit.

Svjetski kup, Garmisch-Partenkirchen
9. veljače slalom (10 i 13 sati)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!