Vodeni sportovi

Poraz ne donosi smrt

Hrvoje Vuković • petak, 08.02.2008.

Vrlo dobre predstave i tri pobjede u četiri kola vaterpolske Eurolige omogućile su Jugu i Mladosti nešto mirniji san. Oba naša predstavnika u petom kolu putuju u tuđe dvorište, i dok im poraz još uvijek ostavlja realne šanse za četvrtfinale, eventualna pobjeda odmah ih vodi među osam najboljih...

Kazan - Mladost

Mladostaši u petom kolu skupine A putuju u daleku majčicu Rusiju, gdje ih očekuje momčad Kazana. Rusi su u teškoj situaciji, čak i da pobijede "žapce", u posljednjem kolu vjerojatno će morati slaviti i u Grčkoj protiv Olympiakosa te su sigurno ekipa s najmanje izgleda za plasman u četvrtfinale. No, to ne znači da će Mladost imati lagan posao. Ikodinović se već predstavio na Savi s tri pogotka, Savić i Gojković su poznata imena, centar Schertwitis se potpuno oporavio i bit će daleko opasniji nego u Zagrebu, a tu je i Bjelofastov, nekadašnji član dubrovačkog Juga i hrvatske reprezentacije.

Zagrepčani će sigurno imati puno više muke s Rusima nego u prvoj utakmici, ali dobra je stvar da i u slučaju poraza imamo još popravni ispit protiv Jadran Herceg Novog u posljednjem kolu. Kronična boljka ovog sastava je igrač više koji ne funkcionira kako bi trebao, no to je danak velikom broju novih igrača koji su uplivali u momčad ove sezone. Od vratara Pavića se puno očekuje, stvarno brani u velikoj formi, Burić je kao bek također zaslužio palac gore, dok je Zdeslav Vrdoljak vjerojatno i ključna figura koja bi trebala povezati redove i možda kolo prije kraja osigurati Mladostašima miran san. Šansa postoji, Kazan sigurno nije nepobjediv, a ukoliko naši žele okusiti Final Four, ovakve susrete moraju znati riješiti u svoju korist.

Euroliga, skupina A, 5.kolo, 9.2.2008.:
Kazan - Mladost
Jadran HN - Olympiakos

Vasas - Jug CO

Baš kao i Kazanu, i Vasasu gori pod nogama. Nakon Juga očekuje ih gostovanje kod Honveda i praktički ih spašavaju samo dvije pobjede. Dubrovčani su imali dosta problema s Mađarima u drugom kolu, no sada su u daleko boljoj formi nego što su to bili na startu sezone. Vratar Frano Vićan ulijeva strašnu sigurnost obrani, Bošković je nedavno praktički sam slomio Mladost, Bušlje je odličan na svoja dva metra, konačno se probudio i Joković, a centarski par je već odavno jedno od najjačih jugaških oružja. Sada su se pridodali i ostali, pa ovakav Jug opasno grize i za samu titulu.

S druge strane, Denes Varga napravio je dosta "štete" u Gružu, Daniel Varga jedan je od najboljih svjetskih igrača, na centra Steinmetza morat će se posebno paziti. Njihov golman Nagy nije u rangu Vićana, ali ako ste u mađarskoj reprezentaciji, sigurno vrijedite puno. Imaju strašne šutere, no nisu bez mana. Nemaju širinu, i na tu kartu će sigurno igrati Nikolićevi puleni. Pobjeda bi značila i lagano rasplivavanje u posljednjem kolu, ali niti bod ne bi bio loš. Kvalitetu imaju, sjajnu atmosferu također, pa pobjeda naših ne bi trebala nikoga čuditi, sve je u rukama Juga, i to nas najviše veseli.

Euroliga, skupina C, 5.kolo, 9.2.2008.:
Vasas - Jug CO
Ethnikos - Honved

1. HVL, regularni dio

1Jadran Split 9149:56+9325
2Jug AO 9133:60+7325
3Mladost 9130:72+5821
4Primorje EB 9115:81+3418
5Solaris 994:90+415
6Mornar BS 992:88+412
7Medveščak 985:140-559
8POŠK 973:123-504
9KPK 960:144-844
10Zadar 968:145-770

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!