Košarka

Cibona: Nikad teža situacija

Bojan Poturica, Branimir Korać • subota, 09.02.2008.

Cibonu očekuje možda najteži put do sada do trofeja pobjednika Kupa. Od 2002. godine nisu ga osvojili, a jedini su klub koji je sudjelovao na svim završnim turnirima. Sadašnja forma ne daje previše nade da će se niz prekinuti, ali još uvijek u ovoj momčadi ima dovoljno kvalitete da u dvije nokaut utakmice bude najbolja...

Ne sjećamo se kada je Cibona u težoj situaciji dočekala završnicu Kupa. Možda je baš ovo najteža. Forma nije niti blizu očekivane, atmosfera u klubu također, a imperativ pritišće. Iz Europe su već ispali, a sezona bez trofeja za Cibonu je katastrofa i ne treba sumnjati kako će učiniti sve da dođu do trofeja, već u prvom pokušaju u Trnskom.

Direktor Miličević na pressici je govorio o (ne)odlasku Kelleya napomenuvši kako je Kelley igrač pod ugovorom s Cibonom te kako neće napustiti klub. Njegov menadžer pokušao je izigrati i klub i samog Kelleya, ali igraču su neke stvari objašnjene i sada je ''sve u redu''. Miličević je također napomenuo kako je Kup izgubio draž jer se ne igra za bodove te se tako priklonio mišljenju Zadrana. Ako ćemo gledati na bodovanje za Euroligu, u pravu je, ali državni Kup je natjecanje koje se ne igra za prestiž, on nosi ime slavnog Kreše Ćosića i ne smije se prema njemu govoriti s podcjenjivanjem. Na žalost, Cibona i Zadar moraju gledati sve kroz prizmu bodovanja za euroligaški ugovor stoga ne čudi takvo mišljenje u oba kluba iako se nama koji gledamo sa strane ne čini ispravnim.

Što se tiče Kelleya, da li će igrati ili ne, stvar je trenera Sunare. Sunara je u teškoj poziciji, Kelley praktički tjedan dana nije trenirao s momčadi i u normalnoj situaciji bio bi van sastava u prvoj narednoj utakmici. No ovo nije ''normalna'' situacija, igra se polufinale Kupa i nije vrijeme za provođenje autoriteta. Cibona samo s Princom i Mulaomerovićem na jedinici može imati priličnih problema već protiv Splićana te ostati bez finala, a kamoli ne sa Zadrom kao potencijalnim finalistom.

''Ja određujem tko će igrati. Klub može reći tko je dio momčadi, no ja postavljam igrače na parket'', znakovito je rekao Sunara što bi trebalo značiti da će Kelley na parketu biti samo na zagrijavanju.

Što se tiče ozljeda, jedini koji ima problema, osim već duže odsutnog Vrbanca, je Lukša Andrić. Andrić je važan dio ove momčadi i njegov izostanak bio bi veliki hendikep. No Sunara je zadovoljan kako je momčad radila proteklih dana te očekuje da to pokažu i na parketu.

"Zadovoljan sam treninzima koje smo odradili u posljednjih nekoliko dana. Sve ćemo učiniti ne bismo li ušli u finale. Dosad su Splićani igrali dobro, podigli su svoj nivo igre u odnosu na godinu prije. Na nama je da nađemo njihove loše strane te ih iskoristimo", rekao je Ivan Sunara.

Zadar će u drugom susretu bili veliki favorit protiv Zagreb? "U Kup utakmicama je sve moguće i nikome ne bih davao prednost. Iako je Zadar u odličnoj formi, vjerujem da i Zagreb ima svojih aduta."

U polufinalu Cibonu očekuje dvoboj sa Splićanima u koji ulaze kao lagani favoriti. Split također ima svojih problema, neće igrati najvažniji čovjek s klupe Hrvoje Perić, no Cibona si ne smije dozvoliti opuštanje. Nemaju pravo, a niti razloga za to obzirom na prikazano u dosadašnjem dijelu sezone.

Premijer liga

1Zadar 312+576
2Split 285+457
3Cibona 2211+125
4Cedevita Junior 2112+210
5Dinamo Zagreb 2013+230
6Zabok 1716+13
7Dubrovnik 1518-45
8Dubrava 1419-93
9Šibenka 1320-57
10Alkar 924-172
11DepoLink Škrljevo 726-350
12Bosco 132-894

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!