Košarka

Spursi tek nakon produžetaka

Goran Markuš • subota, 09.02.2008.

Igra New Yorka kakvu već dugo nismo vidjeli gotovo je stajala Spurse koji su se pošteno namučili da bi stigli do pobjede u polupunom Madison Square Gardenu. Ništa lakše nije prošao ni Boston koji je tek tricom sa zvukom sirene stigao do 38. pobjede u ovoj sezoni…

Nakon +16 na poluvremenu cijeli je Madison Square Garden bio na nogama. Svi su željno iščekivali nastavak utakmice i konačan prekid serije loših rezultata za najgoru momčad divizije Atlantic unatoč težoj ozljedi odličnog Stephona Marburyja (koljeno) i nešto lakšoj ozljedi Quentina Richardsona (koljeno).

Međutim u nastavku su Tim Duncan i Manu Ginobili preuzeli igru u svoje ruke i u potpunost se približili Knicksima uz pomoć tri uzastopne trice Roberta Horryja pred kraj treće i početkom posljednje četvrtine. Međutim sa +3 samo sedam sekundi prije kraja svi su se još uvijek nadali iznenađenju večeri, no sa tricom samo tri sekunde prije kraja Michael Finley je doveo Spurse u produžetak u kojem su dominirali nad umornom i frustriranom postavom New Yorka.

Izjednačivši svoj season-high sa odlična 35 poena, Corey Maggette predvodio je Clipperse u gostujućoj pobjedi nad solidnim Torontom. Iako su Raptorsi na odmor otišli sa +8 i igrom u svojim rukama u nastavku je proradio Chris Mobley i serijom 16:0 Clippersi prelaze u vodstvo koje čuvaju do posljednjih sekundi susreta.

Prava drama odvijala se i u Minnesoti gdje je Leon Powe košem u posljednjoj sekundi osigurao 38. pobjedu i ostanak na samom vrhu ekipi iz Bostona. Corey Brewer i društvo pošteno su namučili Raya Allena i Paula Piercea koji nikako nisu mogli pronaći pravi odgovor na obranu TImberwolvesa. Nedostatak ponajboljeg igrača momčadi, Kevina Garnetta umanjio je odlični Powe koji je košem u zadnjoj sekundi stigao do odličnih 16 poena.

Denver je ponovno slavio, ovaj put nad oslabljenim Washingtonom koji nikako da proigra bez ozlijeđenog Gilberta Arenasa (koljeno). Nuggetse je vodio odličan Carmelo Anthony s ogromnih 49 poena što je ujedno i njegov najbolji rezultat karijere. Toliko priželjkivan povratak Arenasa u postavu Wizardsa najavljen je krajem sljedećeg tjedna.

Za pobjedu Netsa nad Bobcatsima najzaslužniji je odlični Jason Kidd koji je ostvario prvi triple-double nakon zahtjeva za promjenom ekipe. Visoka 23 poena Richarda Jeffersona i 18 Vincea Cartera samo su dokazala da još postoji nade za ovaj klub.

Da bi svi u Los Angelesu bili sretni pobrinuo se Kobe Bryant koji je ponovno, s 36 poena predvodio Lakerse u pobjedi nad respektabilnim Magicom. Atrakcije u šarenoj igri Bryanta i novopridošlice, Paua Gasola, nije nedostajalo, a 30 poena odličnog Španjolca samo je potvrdilo tezu da su u klubu napokon pronašli dobitnu kombinaciju.

NBA, rezultati, 9.2.2008.:
Toronto Raptors – Los Angeles Clippers 98:102
Charlotte Bobcats – New Jersey Nets 90:104
Orlando Magic – Los Angeles Lakers 113:117
New York Knicks – San Antonio Spurs 93:99 (1p.)
Atlanta Hawks – Clevelend Cavaliers 95:100
Detroit Pistons – Portland Trail Blazers 91:82
Minnesota Timberwolves – Boston Celtics 86:88
Dallas Mavericks – Memphis Grizzlies 92:81
Phoenix Suns – Seattle Supersonics 103:99
Sacramento Kings – Utah Jazz 117:104
Denver Nuggets – Washington Wizards 111:100

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaSkrolNBA
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!