Zimski sportovi

Kostelić opet odličan

Goran Tomičić • subota, 09.02.2008.

Nakon prve vožnje slaloma u Garmischu vodeći je Reinfried Herbst, a najbliže su Moelgg i Lizeroux. Ivica Kostelić odvezao je sjajno i nalazi se na odličnom četvrtom mjestu...

Bio je ovo još jedan jako dobar slalomski nastup Ivice Kostelića, u stilu prve vožnje u Adelbodenu, kad je osvojio drugo mjesto. Ključnu prednost izborio je u gornjem dijelu, što je znao sačuvati i osvojiti četvrto mjesto s odličnim izgledima za poboljšanje plasmana u drugoj vožnji. Za Herbstom je zaostao 78 stotinki, ali Lizeroux i postolje udaljeni su tek 19 stotinki.

Nakon dugo vremana na vrhu je Austrijanac Reinfried Herbst, koji je iznenadio sjajnom linijom kretanja i dobrim ritmom. Moelgg je opet potvrdio slalomski kontinuitet, a Lizeroux nastavlja odličnu sezonu francuske reprezentacije.

Vezane vijesti

Iznenađenje prve vožnje je Mitja Dragšić, koji je sa startnim brojem 46 došao do sedmog mjesta,a Slovenci mogu biti zadovoljni i Vajdićem na 13. mjestu. Među deset najboljih iznenađujuće se plasirao i Koll, a Grange je odvezao nešto slabije i uzeo 12. mjesto. Raich je trenutno na 16. mjestu, ali i time može biti zadovoljan budući da Miller opet nije završio utrku.

Garmisch-Partenkirchen, slalom, prva vožnja:
1. Reinfried Herbst (Aut) 50:97
2. Manfred Moelgg (Ita) +0:45
3. Julien Lizeroux (Fra) +0:59
4. Ivica Kostelić (Hrv) +0:78
4. Felix Neureuther (Njem) +0:78
6. Cristian Deville (Ita) +0:80
7. Johan Brolenius (Šve) +1:08
8. Ted Ligety (SAD) +1:09
9. Aleksander Koll (Aut) +1:13
10. Mattias Hargin (Šve) +1:18

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!