Tenis

Susret dviju generacija

Tea Lokas • subota, 09.02.2008.

Ekspresnim polufinalnim mečevima Poljakinja i Amerikanka projurile su u finale 170 tisuća dolara vrijednog turnira u tajlandskoj Pattayi. Kao što je lagano prošla i kroz cijelo natjecanje u Pattayi, Poljakinja Radwanska preskočila je i Ruskinju Bičkovu...

Radwanskoj je trebalo 54 minute da potpuno nadigra Ruskinju Bičkovu dopustivši joj tek dva gema u susretu. Bičkova je zaprijetila u drugom setu otvorivši ga breakom u svoju korist, no mlada Poljakinja uzvraća udarac sa šest uzastopnih gemova.

"Zadovoljna sam svojom igrom, osim prvog gema u drugom setu. Tada smo igrali s novim lopticama, a ona je pogađala jako dobro", objasnila je svoj trenutak slabosti Radwanska. U finalu će se sastati sa sedmom nositeljicom i 15 godina starijom, Jill Craybas.

Jill je nešto manje uvjerljivo, no ipak nadmoćno, slavila protiv Uzbekistanke Amanmuradove. Uzbekistanka se opirala u prvom setu koliko je mogla, ali američka veteranka u drugom setu nije dala ni mrvicu prostora 94. igračici svijeta.

Finale će donijeti drugi susret Radwanske i Craybas u njihovim karijerama, u prvom je na eastbournskoj travi slavila 18-godišnjakinja u tri seta.

WTA Pattaya, polufinale: Agnieszka Radwanska (POL, 1) - Ekaterina Bičkova (RUS) 6:1, 6:1, Jill Craybas (USA, 7) - Akgul Amanmuradova (UZB) 6:4, 6:0.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisSkrolWTA Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!