Rukomet

Razočaravajuća – pobjeda

Ivana Strahija • nedjelja, 10.02.2008.

Perutnina Pipo IPC u prvom susretu osmine finala Challenge kupa protiv poljskog Chrobryja nije briljirala, unatoč pobjedi. Čakovčani su imali željenih +6 sedam minuta pred kraj ali su prednost prokockali na svega +2.

Perutnina Pipo IPC - Chrobry Glogow 34:32 (14:15)

Challenge kup, 1/8 finala
Čakovec, dvorana Graditeljske škole, gledatelja 1500
Suci: Hajek i Macho (Češka)

Perutnina Pipo IPC: Bagarić 11, Arnaudovski 6, Raković 7, Varga, Vidaković, Lesjak, Zadravec, Belko 3, Turk, Mesarić 6, Krajner, Ćavar 1

Chrobry Glogow: Nyckowiak, Paluch 5, Fabiszewski 2, Switala 10, Piotrowski 2, Szymyslik 7, Jesinski, Piwko 5, Luczyk, Klosowski 1

Obrane:
Perutnina Pipo IPC: Lončar 1, Šego 12
Chrobry Glogow: Piton -, Musial 13, Zapora 2

Sedmerci
Perutnina Pipo IPC: 7/7 (Bagarić 7/7)
Chrobry Glogow: 1/1 (Klosowski 1/1)

Isključenja
Perutnina Pipo IPC: 12 minuta
Chrobry Glogow: 10 minuta

Međimurci su ispunili dvoranu GOC-a, odazvali su se na poziv Perutnine i došli ih podržati u renomiranom europskom natjecanju. Premda su sa svojim Pipom proslavili pobjedu, na trenutke su ostali iznenađeni slabom igrom, a nakon svega ostaje veliki upitnik hoće li +2 biti dovoljno za uzvrat na vrućem parketu u Glogowu.

Susret po Čakovčane počinje loše. Varga i Bagarić svaki po jednom tresu vratnicu, potom vratar Musial lijepo brani, pa ne čudi što vodstvo prvih desetak minuta imaju gosti. Čak i s igračem manje Poljaci su dobri, i odlaze na dva pogotka prednosti.

Slika 1 od 2.
Foto: Ivana Strahija

Domaći nešto bolje izgledaju od sredine poluvremena. Prvo Ćavar odlično blokira, a Raković u kontri izjednačava na 6:6, da bi Šego obranio sljedeći napad, a Arnaudovski topovskim šutom izvana konačno doveo Pipo u vodstvo.

Pipo na +2 opet dolazi zahvaljujući obrani Šege, a Bagarić zabija svoj prvi gol iz igre za 11:9. No, Chrobryjev igrač Switala ima drukčije zamisli, koristi svaku pa i najmanju grešku domaćih (poput nespretnog dodavanja Belka i Mesarića) da oduzme loptu i odjuri u kontru, koja uvijek završava pogotkom. Odlična mu je dopuna snalažljivi Piwko, koji s krila šalje neobranjive lopte u čakovečku mrežu, pa Poljaci na odmor odlaze u prednosti od +1.

Nešto bolje Pipo izgleda u drugom poluvremenu, a "onu pravu igru" pružaju Mesarić i Raković od 40. minute, kad sami vode Čakovec na +5. Mesarić je otključao mrežu Musiala, dok je Raković napao Poljake njihovim vlastitim oružjem – brzom kontrom.

Slika 2 od 3.
Foto: Ivana Strahija

Do 53. minute, i četiri realizirana sedmerca, Pipo ima +6, jedino što je trebalo tada jest održati tu razliku. No, Poljaci i opet preokreću igru, na Bagarića stavljaju flaster, a smanjivanje razlike olakšava im i istovremeno isključenje domaćih Arnaudovskog i Mesarića.

Paluch, Switala i Piwko rade seriju od 6-2, i ostavljaju Međimurcima pobjedu kod svega 34:32.

Gostujući trener Jaroslaw Cieslikowski bio je jako zadovoljan igrom Chrobryja: "Izgledi su nam za uzvrat dobri, dva gola prednosti Perutnine nije veliko ni nedostižno. Momčad Perutnine je jako dobra, a Bagarić je po mom mišljenju igrač svjetske klase, pa znam da će u Glogowu biti teško."

Slika 3 od 4.
Foto: Ivana Strahija

S tim se složio i najbolji strijelac susreta, Marek Switala: "Svaki tim ima pedeset posto šanse da prođe u četvrtfinale. Mi se nikako ne smijemo unaprijed radovati, ni opustiti."

Domaći trener Vladimir Canjuga bio je iznimno razočaran slabom igrom Pipa: "Moram reći da smo odigrali jednu od lošijih utakmica u ovoj sezoni, neshvatljivo je da smo u prvom poluvremenu imali manje strasti i želje, motivacije, no u hrvatskom kupu protiv Slatine. Puno smo griješili u napadu pogađajući onog niskog vratar u trbuh, a Bagarić i Varga su svaki promašili najmanje dva zicera. Obrana nam je propuštala na pivotu. Zadnjih osam minuta, kad smo imali željenih +6, nepojmljivo nam je iskliznulo iz ruku, uz dva jako čudna isključenja, promašaje u napadu i malo nesreće."

Slika 4 od 5.
Foto: Ivana Strahija

S dvanaest obrana Marin Šego je ipak bio lošiji od svojeg poljskog pandana: "Slažem se da je ovo jedna od naših lošijih utakmica otkako ja pamtim. Moramo napraviti dobru analizu i vidjeti propuste, jer u Poljskoj ne smijemo kiksati."

Tako je pobjeda Perutnine ovaj put razočaravajuća, jer su imali sigurnost od +6 i izgubili je u par kratkih minuta. No, ni dva pogotka viška ne mora biti kraj svijeta, kako je rekao Canjuga: "Jadnih dva razlike na mora biti malo, pošto ne vjerujem da ćemo u Poljskoj moći odigrati tako slabo kao danas."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!