Košarka

Spahiji prilika za prvi trofej

Kristian Hohnjec • nedjelja, 10.02.2008.

Košarkaši Tau Ceramice i Joventuta plasirali su se u nedjeljni finale španjolskog Kupa Kralja. Spahijina momčad teško je slomila žilavi Bilbao, dok je Ricky Rubio u završnici porazio madridski Real. Banić je odigrao vrlo dobro, a Planinić za zaborav...

Tricom Mirze Teletovića Tau Ceramica povela je 64:54 u 37. minuti. Međutim, Bilbao se nije predavao. Koševima Banića i Huertasa smanjili su na 67:66 četiri sekunde prije kraja. Sergi Vidal tada pogađa prvo, a namjerno promašuje drugo slobodno bacanje ne ostavivši vremena Vidorretinom sastavu za senzacionalan preokret.

Pete Mickeal bio je najraspoloženiji Spahijin igrač sa 16 koševa i 10 skokova. Zoran Planinić očigledno je u padu forme. Naš reprezentativac za 20 minuta nije se uspio zabilježiti među strijelcima, šutirao je 0/3 uz par asista i skok. Bitno bolji dojam ostavio je Marko Banić, koji je za 32 minute upisao osam koševa (3/5 šut, 2/2 slobodna) i devet skokova. Drago Pašalić notirao je dva poena (1/2 šut) i dva skoka za 13 minuta na parketu.

Susret Real Madrida i Joventuta odlučio je 17-godišnji bek Badalonaca Ricky Rubio. Španjolska zvijezda pogodila je za 77:76 1:15 prije kraja, potom je Hernandez-Sonseca realizirao oba bacanja, da bi stavio točku na i stavio Rubio - 81:76. Rudy Fernandez (13 poena, devet asista) vrlo dobru podršku ovaj put imao je u njemačkom reprezentativcu Jagli (15 koševa) i Malletu (16 poena). Realov šuter Louis Bullock u prvom poluvremenu ubacio je 18 od svojih 20 koševa, dok ga je u nastavku zaustavila ozljeda.

Kup Kralja, polufinale: Tau Ceramica - Bilbao 68:66; Joventut - Real Madrid 81:76.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!