Košarka

Marburyju kraj sezone

Maja Giljanović • nedjelja, 10.02.2008.

Branič New York Kincksa Stephon Marbury propustit će ostatak sezone nakon što se ozljeda lijevog gležnja pokazala težom od prvotno procijenjenog...

31-godišnjak je podvrgnut operativnom zahvatu, ali pri uklanjanju sedam fragmenata kosti koji su se odlomili prije petnaestak dana klupski je liječnik naišao na neočekivane komplikacije koje su Marburyjevu mučnu sezonu dovele prijevremenom kraju. Dvostruki All-star je, naime, s u prosjeku 13.9 poena, 4.7 asistencija i 2.5 skoka u 24 odigrane utakmice ove godine, imao najslabiji učinak još od svoje rookie sezone 1997. u Minnesoti. Dosad je, pak, nastupajući u dresu Timberwolvesa, Netsa, Sunsa i Knicksa ostvarivao u prosjeku 19.9 poena i 7.9 asistencija.

Negodovanja Njujorčana Marbury je prvi put izazvao u studenom napustivši momčad nakon sukoba s trenerom Isiah Thomasom koji ga je izostavio iz startne petorke, uslijedili su navodni fizički obračuni u avionu i ucjene, a po plaćanju 200.000 dolara kazne netragom na nekoliko utakmica nestaje i u prosincu (nakon očeve smrti). Sukobi unutar kluba uskovitlali su glasine da Knicksi pripremaju trade Marburyja, ali sličan je rasplet pao u vodu s obzirom da przlica (razmirice redom s Kevinom Garnettom, Shawnom Marionom, Steveom Francisom i dr.), ove sezone četvrti najplaćeniji igrač NBA (20.1 milijun), ima još 21.8 milijun dolara na ime preostalih godinu dana ugovora.

Momčad New Yorka sinoć je inače prekinula crni niz od osam uzastopnih poraza tijesnim trijumfom nad Milwaukeejem (98:99), ali se još uvijek nalazi na pretposljednjem mjestu Istoka s 15 pobjeda i čak 36 poraza.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaSkrolNBA
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!