Košarka

Prilika koja se ne propušta

Tomislav Globan • nedjelja, 10.02.2008.

Burno je bilo u subotu u Trnskom. Vidjeli smo gotovo sve - od laktova, psovki, sudačkih pogrešaka i isključenja do odličnih poteza i vrhunskih rola mladih igrača. Iz tog "košmara" kao pobjednici su izronili gradski rivali - Cibona i Zagreb koji će u nedjelju prvi put odlučivati o trofeju Krešimira Ćosića...

Cibona šesti ili Zagreb prvi put? Iako će se većina složiti kako u finalu nema favorita, dojma smo kako Zagreb nikada nije bio u većoj prilici doći do prvog klupskog trofeja u povijesti.

Zagrebaši su sinoć protiv Zadra izgledali dobro, na momente odlično. Iako se mora priznati da su u nekim trenucima domaćini imali sudački vjetar u leđa, to ne mijenja činjenicu da je Željko Pavličević dobro posložio momčad, da Zagrebova igra ima glavu i rep. Trener Mrava naučio je prošlotjednu zadarsku lekciju iz regionalne lige i za jučerašnji uzvrat imao je spreman odgovor. Pavličević je cijeli tjedan pilio naopako govoreći kako mu za pobjedu "treba čudo", pokušavši na taj način skinuti pritisak s pleća svoje momčadi te uz to i dodatno uljuljkati u samodostatnosti "nepobjedive" Zadrane.

Vezane vijesti

Iako je nakon utakmice s prenervoznim Zadrom najviše pohvala i čestitki, i to zasluženo, dobio Krunoslav Simon (34 poena), nikako se ne smije previdjeti značajan doprinos još jednog Zagrebovog mladca - Ante Tomića. 21-godišnji Dubrovčanin ubacio je 17 poena te skokovima, napadačkim rješenjima i obrambenom agilnošću izludio i potpuno zasjenio Gečevskog i Lalića, Zadrov centarski dvojac.

Slika 1 od 1.
Foto: Davor Sajko

Posljednja prepreka Mravima zove se Cibona. Ćudljiva je to momčad za koju nitko ne zna za što je u ovom trenutku sposobna i kako će reagirati. Cibosi su u polufinalu svladali Split na sebi svojstven način. Uz velike oscilacije tijekom utakmice (od -7 do +10 i natrag) Sunarina je momčad ipak zadržala mirnoću u ključnim trenucima utakmice te zahvaljujući lucidnosti Warrena i sigurnošću s linije slobodnih bacanja izborila 12. finale Kupa.

Kao što je trener Zagreba Željko Pavličević ranije predvidio, jezičac na vagi bilo je iskustvo, odnosno nedostatak istoga kod Splićana. Žuti su se namučili dostizavši Ciboninu dvoznamenkastu prednost, a onda u prijelomnim trenucima meča obrambenim pogreškama i prekršajem u napadu trud učinili uzaludnim.

Nedjeljni finale drugi je okršaj Zagreba i Cibone ove sezone. U prvom su, odigranom također u Trnskom, uvjerljivo slavili Cibosi. Hoće li im Mravi uzvratiti i ubilježiti najveći uspjeh u povijesti kluba pratite uz opširna izvješća, fotografije i izjave iz dvorane u Trnskom na Sportnet.hr.

Finale Kupa Krešimira Ćosića:
Zagreb CO - Cibona (19 sati)

Premijer liga

1Zadar 312+576
2Split 285+457
3Cibona 2211+125
4Cedevita Junior 2112+210
5Dinamo Zagreb 2013+230
6Zabok 1716+13
7Dubrovnik 1518-45
8Dubrava 1419-93
9Šibenka 1320-57
10Alkar 924-172
11DepoLink Škrljevo 726-350
12Bosco 132-894

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!