Ostali sportovi

Quintana srušio prvaka

Maja Giljanović • nedjelja, 10.02.2008.

Portorikanac Carlos Quintana novi je svjetski prvak u velter kategoriji po WBO verziji nakon što je jednoglasnom odlukom sudačke trojke svladao dosadašnjeg prvaka Paula Williamsa...

Amerikanac je predao pojas u prvoj obrani titule osvojene prošlog srpnja protiv Antonija Margarita, a u prvih osam rundi borbe u Californiji nijedan borac nije osigurao opipljiviju prednost. Uslijedili su potom precizni udarci Quintane ljevicom poviše lijevog oka koji su usporili i na koncu slomili 26-godišnjaka dok pet godina stariji El Indio sudačkom odlukom (115-113 i dvaput 116-112) popravlja skor na 25-1 (19 nokauta).

WBC naslov u muha-kategoriji po četvrti put uzastopce obranio je Edgar Sosa. Meksikanac (31-5) je pojas osvojen protiv Briana Vilorije 2003. zadržao pobjedom (19. u nizu) nad sunarodnjakom Jesusom Iribom nakon također jednoglasne odluke sudaca.

U šlageru večeri Julio Cesar Chavez Jr., sin legendarnog šesterostrukog prvaka, tehničkim je nokautom u osmoj rundi zaustavio Celayin niz od četiri uzastopne pobjede i došao do naslova kontinentalnog prvaka u WBC supervelter kategoriji. Celaya je umalo pokleknuo još ranije, u drugoj rundi je bio u knock-downu, samo da bi na koncu 2:14 minute prije isteka osme runde odlučio da mu je dosta.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!