Zimski sportovi

Björndalen neuhvatljiv po deseti put

Maja Giljanović • nedjelja, 10.02.2008.

Ole Einar Björndalen osvojio je svoj jubilarni 10. naslov svjetskog prvaka dok je Andrei Henkel pobjeda u pursuitu donijela drugo zlato prvenstva nakon jučer u Ostersundu osvojenog sprinta...

Legendarni 34-godišnji Norvežanin u neizvjesnoj je dohvatnoj utrci u kojoj se u nekoliko navrata izmjenjivao u vodstvu s jučerašnjim zlatnim u sprintu, Maksimom Čudovim na koncu slavio u vremenu 31:04.5. Deset godina mlađi Rus je startao s pola minute prednosti nad jučer brončanim Björndalenom, ali je izgubio prednost dvama pucačkim promašajima na prvoj meti. Björndalen mu, međutim, vraća inicijativu vlastitim promašajem na drugoj samo da bi Čudov u stajaćem položaju promašio još dvaput.

Deseto zlato Björndalena je primaklo na samo jedan nadomak rekordu vodećeg svih vremena, Nijemcu Franku Lucku čiji je sunarodnjak Alexander Wolf inače osvojio broncu nadoknadivši ogroman zaostatak iz sprinta kojeg je okončao na 19. mjestu. Jučerašnje, pak, srebro Halvard Hanevold unatoč samo dvama promašajima uspio se domoći samo osmog mjesta.

Kod biatlonki Njemica Henkel je startala s 13 sekundi prednosti nad jučer srebrnom Albinom Ahatovom, a utrkom okončanom nakon 28:56 minuta savršeno je pucački raspoložena (20/20) vodila od prvog do posljednjeg metra. Ruskinja se, pak, morala zadovoljiti broncom jer je sunarodnjakinja joj Jekaterina Jurjeva napredovala s jučerašnjeg devetog do drugog mjesta vrijednog srebrnog odličja.

30-godišnja Henkel se inače drugu godinu uzastopce okitila dvama zlatima nakon lanjskih u Antholzu-Anterselvi 12.5 kilometara i štafete 4x6 km.

Biatlonci, 12.5 km:
1.Björndalen (Norveška) 31:04.5 (2 promašaja)
2.Maksim Čudov (Rusija) +10.1 (4)
3.Alexander Wolf (Njemačka) +42.8 (1)

Biatlonke, 10 km:
1.Henkel (Njemačka) 28:56.0 (0 promašaja)
2.Jurjeva (Rusija) +20.5 (0)
3.Ahatova (Rusija) +38.5 (0)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!