Košarka

Spahija: "Užitak je gledati Fernandeza"

Kristian Hohnjec • nedjelja, 10.02.2008.

Rudy Fernandez još jednom je oduševio poklonike košarke. Španjolski as predovodio je svoj Joventut do osvajanja Kupa Kralja protiv Tau Ceramice u njihovoj posve ispunjenoj Fernando Buesa areni. Sjajnoj partiji Fernandeza divio se i trener poraženih, Neven Spahija...

Kako i priliči finalu, susret je riješen u završnici. U posljednjih 100 sekundi ušlo se s egalom na semaforu (74:74). Fernandez ubacuje sljedeća četiri poena, da bi zatim u krucijalnom napadu odgovornost preuzeo Ricky Rubio. Maloljetni bek iznudio je i ubacio slobodna bacanja za 77:80. Mirza Teletović (17 koševa, 5/6 za tri) imao je u rukama loptu za poravnanje, ali njegova forsirana trica jedva je dotaknula obruč. Nakon Malletovih bacanja i Prigionijeve neutješne trice završilo je 80:82.

"Rudy Fernandez nije budućnost samo španjolske, već i svjetske košarke. Za mene kao trenera užitak ga je vidjeti na terenu", komentirao je Neven Spahija igru španjolskog reprezentativca koji je na putu do MVP titule ubacio 32 poena. Zoran Planinić za manje od osam minuta uspio je skupiti valorizaciju -7 - bez poena, 0/3 šut, skok, asist i četiri prekršaja.

Copa Del Rey, finale: Tau Ceramica - Joventut 80:82.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!