Tenis

Tercet postao kvartet, Mario se vratio

Ivor Krapac • ponedjeljak, 11.02.2008.

Ivo Karlović, Marin Čilić i Mario Ančić dobili su društvo u glavnom ždrijebu ATP turnira u Marseilleu. Ivan Dodig prošao je treću kvalifikacijsku prepreku i time prvi put došao ovako daleko na Touru. Uz Dodigov uspjeh, ponedjeljak je obilježio i Ančićev povratak na teniske terene...

Tek koji tjedan nakon što je zamijenio bh-državljanstvo hrvatskim, Ivan Dodig, 23-godišnji Međugorac, proslavio je plasman u glavni ždrijeb nekog ATP turnira prvi put u karijeri.

Kao i u nedjeljnom drugom kolu protiv Adriana Ungura, Dodig je i u ponedjeljak u završnici kvalifikacija slavio u tri seta. Dobar posao zaokružio je sa 6:1, 4:6 i 6:3 protiv četvrtopostavljenog Rusa Andreja Golubeva, 132. na Entry listi.

Nakon glatko osvojenog prvog seta, Ivan je u drugom pao s dva izgubljena servis-gema, no uspio se vratiti u trećem, uz dva breaka i bez suočavanja s break-loptom u tom dijelu meča.

U prvom kolu glavnog turnira Dodig bi se trebao sresti s glavnom zvijezdom tjedna u Marseilleu, prvim nositeljem Novakom Đokovićem. No, ovogodišnji pobjednik Australian Opena se prošlog tjedna borio s virozom tijekom boravka u Moskvi na srpskom ogledu s Rusima u prvom kolu Svjetske skupine Davis Cupa, upitno je koliko se oporavio za izazove u Francuskoj.

Mario Ančić je tek nakon deset dana veljače dočekao svoj prvi ovogodišnji službeni nastup. Nakon propuštanja početka sezone zbog viroze, Mario se vratio u hrvatskom ogledu u prvom kolu parova, s Marinom Čilićem na drugoj strani mreže.

Susret hrvatsko-francuskih kombinacija nije završio sretno za Ančića i Sebastiena Grosjeana. Čilić i Gilles Simon slavili su u produženom tie-breaku nakon 1-1 u setovima, sa 6:4, 3:6 i 10:6.

Ponedjeljak je donio i prva dva susreta glavnog turnira u singlu, a domaće je posebno zaintrigirao francuski ogled Marca Gicquela i osmopostavljenog Paul-Henrija Mathieua. Favorizirani Mathieu slavio je u dva tie-breaka, sa 7:6(7) i 7:6(4), a to mu je bila 150. pobjeda karijere na ATP turnirima.

Šveđanin Robin Söderling bio je uspješan na povratku nakon što je pauzirao još od kolovoza prošle godine zbog ozljede lijevog ručnog zgloba. Söderling je u skandinavskom dvoboju sa 6:3, 5:7 i 7:5 svladao Jarkka Nieminena.

ATP Marseille, 11.2.2008., prvo kolo: Mathieu (Francuska, 8) - Gicquel (Francuska) 7:6(7), 7:6(4), Söderling (Švedska) - J. Nieminen (Finska) 6:3, 5:7, 7:5.

Parovi, prvo kolo: Čilić/Simon (Hrvatska/Francuska) - Ančić/Grosjean (Hrvatska/Francuska, WC) 6:4, 3:6, 10:6.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

TenisSkrolATP Tour
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!