Tenis

I ATP i WTA bodovno nagrađuju Peking

Maja Giljanović • ponedjeljak, 11.02.2008.

Čelni čovjek ATP-a Etienne de Villiers potvrdio je da će poput Igara u Sydneyju 2000. i Atene četiri godine kasnije tenisačima bodovno honorirati nastup i u Pekingu ovoga ljeta...

"Olimpijske igre (p)ostaju integralni dio povijesti našeg sporta i dobrodošla su nadopuna ovogodišnjem kalendaru", stoji u službenom obrazloženju odluke koju mnogi vide kao jedini način da se osigura dolazak ponajboljih igrača svijeta. Osobito s obzirom na termin koji je, mnogi smatraju, preblizu US Openu, posljednjem Grand Slam turniru sezone koji starta zadnjeg tjedna u kolovozu. Teniski, pak, turnir na Igrama započinje dva dana nakon ceremonije otvaranja, 10., a završava 17. kolovoza.

Još ranije i to u srpnju lani i WTA je potvrdila da će tenisačice na olimpijskom turniru osvajati i bodove kojima će napredovati na ljestvici.

Rankingom će se inače odrediti kojih 56 tenisača odnosno tenisačica ulazi u ždrijeb njih ukupno 64 dok će se preostalih osam raspodijeliti putem pozivnica preko Međunarodnog olimpijskog odbora, Nacionalnih olimpijskih odbora i ITF-a. Svaka je, međutim, država limitirana na najviše šest sportaša, do četiri u pojedinačnoj odnosno još dvoje u konkurenciji parova.

A riječi predsjednika ITF-a Francesca Ricci Bittija da će "olimpijski turnir u Pekingu biti najjači mogući" potvrđuju i imena poput primjerice Novaka Đokovića i Marije Šarapove, pobjednika iz Melbournea, koji su Peking još odavno zaokružili na svojim kalendarima.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

TenisSkrolATP Tour
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!