Nogomet

Mandžukić u Lensovom objektivu

Bernard Jurišić • ponedjeljak, 11.02.2008.

Iako se Marija Mandžukića dovodilo u vezu s interesom klubova iz engleskog Premiershipa, zanimanje za mladog Dinamovog napadača pokazuju i francuski prvoligaši. Prvi u redu je Lens, na čijim vratima je naš Vedran Runje...

Manchester City je klub koji se najčešće spominjao kao moguća nova destinacija Dinamovog povremenog reprezentativca Marija Mandžukića. Kako Mandžukić trenutno ne udovoljava oštrim zahtjevima za dobivanje radne dozvole u Engleskoj, pojavile su se i nove opcije - kontinentalne.

"Dobro obaviješteni izvori" govore kako se u ozbiljnim kombinacijama za angažiranje 21-godišnjeg Dinamovca pojavio francuski Lens. Klub našeg Vedrana Runje u teškoj je sezoni i bori se za opstanak, no već na ljeto planiraju stvoriti momčad koja će se vratiti u francuski vrh.

U francuskom Le Championnatu trenutno igraju četvorica hrvatskih igrača - Runje u Lensu, Jerko Leko i Nikola Pokrivač u Monacu, te Marko Marić u Lilleu. S obzirom na to da je ubilježio jedan nastup u hrvatskoj A reprezentaciji (protiv Makedonije u Skopju), Mandžukić bi u Francuskoj imao status kakav imaju igrači iz EU.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!