Ostali sportovi

Jovo - nanovo

Ivana Strahija, Goran Tomičić • utorak, 12.02.2008.

Andrija Popović, predsjednik Hrvatskog odbojkaškog saveza, odlučio je da će se sjednica Skupštine Saveza održati u Poreču 29. ožujka. Sportska se nacija nada da će ovaj puta biti uspješna, ali i odgovoriti na neka pitanja od goruće važnosti za hrvatski odbojkaški sport.

Poreč će tada biti domaćin završnice državnog prvenstva za kadete i kadetkinje, a trajati će i kvalifikacije za Europsko prvenstvo juniora. Istaknuto je da će zbog problema na prošlom sastanku Skupštine, koja nije prošla postupak verifikacije mandata, biti zatraženo da u Poreču budu prisutni službenici državnih tijela koja nadziru rad Udruga, kao i pravnici koje će se prethodno upoznati s propisima Hrvatskog odbojkaškog saveza.

Svaki predstavnik županijskih saveza će morati imati pismenu odluku Skupštine koja potvrđuje njegovo imenovanje, kako je navedeno u 30. članku statuta Saveza.

Dnevni red će započeti potvrdom mandata svih predstavnika, a potom će se pristupiti prihvaćanju zapisnika sa skupština održanih 2. svibnja 2006. i 13. listopada 2007. godine. Sljedeća točka su izvještaji o radu Saveza u navedenom razdoblju, kao i financijski izvještaji za 2006. i 2007. godinu. Potom slijedi najvažniji dio, rješavanje dugova Saveza i donošenje novog statuta.

Zanimljivo će biti vidjeti hoće li se "poteći" pitanje smjene predsjednika Popovića, koja je nakon afere prošlog ljeta izgledala neminovno. Skupština je dakako jedino tijelo koje može predsjednika razriješiti dužnosti, no pošto još nije sigurno hoće li se koji skupštinar "okuražiti", bespredmetno je raspravljati o mogućim nasljednicima.

Skupština bi morala raspraviti i o ostavci koju je početkom godine ponudio izbornik muške reprezentacije, Rade Malević. On je naime nakon debakla s reprezentacijom na prvenstvu u Rusiji i olimpijskim kvalifikacijama u Italiji razočarao javnost, pa je nakon promišljanja podnio ostavku. Po reakciji HOS-a Malević je iza sebe ostavio i nezatvorene račune s priprema, što je još jedna stvar vrijedna diskusije na Skupštini.

Posljednje o čemu neizostavno valja raspraviti je neodazivanje odbojkašica na pripreme i olimpijske pretkvalifikacije. Premda su iz HOS-a svojevremeno rekli da će tu sramotnu situaciju razriješiti što prije, o tome još ni traga ni glasa. Premda je Pravlnik jasan što se tiće rokova i kazni, kao i u većini Hrvatske, malo ga se tko - drži.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!