Tenis

Moyi prva osmina finala u Costi

Maja Giljanović • utorak, 12.02.2008.

Prvi nositelj 460.000 dolara vrijednog turnira u Costa do Sauipei Carlos Moya na terenu se zadržao dva i pola sata da bi teškom mukom u tri seta na koncu svladao sunarodnjaka Santiaga Venturu...

Nekadašnjem je broju jedan plasman u osminu finala dosad najdalji domet u Brazilu, u dva se navrata, naime, opraštao odmah u prvom kolu, a poslije meča je izjavio: "Ne znam u čemu je caka. Ni u jednom se trenutku nisam na terenu osjećao ugodno i jedina dobra stvar je da sam unatoč još jednoj poprilično lošoj predstavi pronašao put do pobjede".

1999. pobjednika Roland Garrosa je pratila gromoglasna podrška s tribina, a Moya je nakon osvojenog prvog seta predao 27-godišnjem od ovog tjedna 68. igraču svijeta (ranking karijere nakon polufunala Vina del Mara prije Davis Cup vikenda) break na pladnju, prvi i jedini put u meču, dvostrukom pogreškom i trima vezanima neprisiljenim pogreškama. U trećem je, pak, 18. tenisač svijeta breknuo Venturu u devetom gemu nakon dviju, od ukupno devet, dvostrukih grešaka protivnika i izborio sljedeću rundu u kojoj ove sezone polufunalist Chennaija (Nadal u tri tie-breaka) čeka pobjednika iz dvoboja Oliviera Patiencea i Juana Pabla Brzezickog.

Osmi nositelj Albert Montanes koji je u svom petom uzastopnom nastupu u Costi izborio po treći put prolaz u osminu finala svladavši i po drugi put u njihovim međusobnim dvobojima Nicolasa Devildera tražit će svoje prvo četvrtfinale protiv Talijana Fabija Fogninija. 20-godišnjak je istrajao u tie-breaku trećeg seta nakon dva sata i 45 minuta igre protiv češkog veterana, 102. na svijetu Jiri Vaneka.

Nicolas Lapentti se s druge strane nije pošteno ni oznojio protiv Thomaza Belluccija, domaćeg wild-carda kojem je susret protiv ekvadorskog veterana (112. igrača svijeta) bio debi na ATP Tour nivou. Nekadašnjem je šestom igraču svijeta (prije osam godina) prolaz u osminu finala, u kojoj ga inače čeka bolji iz argentinskog dvoboja sedmog nositelja Jose Acasusa i kvalifikanta Sebastiana Decouda, prva ovosezonska pobjeda u glavno ždrijebu jednog ATP turnira. Ranije četvrtfinale je, naime, izborio na Challengeru u La Sereni nastavljajući lijepu seriju započetu koncem prošle godine osvajanjem Grenoblea i Guayaquila.

Gustavo Guga Kuerten je, pak, svoju oproštajnu turneju započeo porazom u paru s mlađahnim Andre Baranom od kojih je s dvaput po 6:3 bolja bila talijanska kombinacija Volandri/Fognini. Nekadašnji broj jedan i trostruki osvajač Roland Garrosa u singlu kao Wild card ide na Carlosa Berlocqa, a s šest godina mlađim i punih 600 mjesta (74.) bolje plasiranim Argentincem nije se dosad sastajao.

Costa do Sauipe, 1. kolo:
Moya (Španjolska, 1) - Ventura (Španjolska) 6:4, 4:6, 6:4, Lapentti (Ekvador) - Bellucci (Brazil, wc) 6:2, 6:2, Montanes (Španjolska, 8) - Devilder (Francuska) 6:4, 6:4, Fognini (Italija) - Vanek (Češka) 6:3, 6:7(4), 7:6(3), Pašanski (Srbija) - Vassallo Arguello (Argentina) 6:4, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

TenisSkrolATP Tour
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!