Košarka

Pohod 76ersa se nastavlja

Goran Markuš • utorak, 12.02.2008.

76ersi su nadmudrili Maverickse i stigli do četvrte uzastopne pobjede dok su Lakersi još jednom pokazali šarenilo svoje košarke protiv slabašnih Bobcatsa. Pobjedama nad Magicom i Raptorsima, Cavaliersi i Spursi svima poručuju kako se čim prije žele vratiti na svoje pobjedničke staze...

Još jednom odličnom predstavom (21 poen, 8 skokova, 7 asistenicija) Andre Miller je odveo Philadelphiu do četvrte uzastopne pobjede približivši ih Netsima u borbi za treće mjesto u diviziji Atlantic. Iako su Mavericksi uvjerljivije otvorili utakmicu i na odmor otišli sa pristojnih +3, 76ersi se vraćaju već u trećoj četvrtini i odličnom obranom prelaze u vodstvo koje lakoćom održavaju do kraja susreta.

Najveća zvijezda Dallasa, Dirk Nowitzki stao je na 15 poena i odličnih devet skokova, no upravo je on održavao momčad od propasti tijekom drugog poluvremena. “Kad u ekipi imate igrača poput Millera koji nam omogućava lakše koševe, takve sitnice ulijevaju povjerenje svim igračima u momčadi“, izjavio je Andre Iguodala koji je sa 14 poena bio drugi strijelac momčadi. Gordan Giriček je ponovno cijelu utakmicu proveo na klupi uz igralište.

Postigavši rezultat karijere sa 40 poena Larry Hughes je večeras preuzeo ulogu vođe odličnom LeBronu Jamesu koji je uz 29 poena skupio i odličnih deset asistencija. Iako je Magic puno bolje ušao u utakmicu u nastavku Cavaliersi pokazuju svu ljepotu svoje košarke i dolaze do još jedne vrlo važne gostujuće pobjede.

U pobjedi Lakersa nad slabašnim Bobcatsima ponovno smo mogli uživati u svoj raskoši igre momčadi iz Los Angelesa. Tandem, Pau Gasol - Kobe Bryant zabivši zajedno 57 poena najzaslužniji je za 34. pobjedu Lakersa koja ih je izjednačila sa Dallasom u ukupnom poretku na Zapadnoj konferenciji.

Uz 34 poena i 15 skokova Manu Ginobili se, naravno uz odličnog Tima Duncana (22 poena, 13 skokova) ponovno pokazao kao jedan od pokretača Spursa. Iako su Spursi otišli na odmor sa visokih +15, predvođeni Jose Calderonom (27 poena) Raptorsi su se zamalo vratili, no odlična obrana Spursa u posljednjim minutama igre bila je previše za oslabjeli Toronto.

NBA, rezultati:
Toronto Raptors – San Antonio Spurs 88-93
Philadelphia 76ers – Dallas Mavericks 84-76
Charlotte Bobcats –Los Angeles Lakers 97-106
Orlando Magic – Clevelend Cavaliers 111:118
Milwaukee Bucks – Los Angeles Clippers 89:96
Houston Rockets – Portland Trail Blazers 95:83
Golden State Warriors – Washington Wizards 120:117

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!