Zimski sportovi

Nijemci bez po' muke

Maja Giljanović • utorak, 12.02.2008.

Kvartet Sabrina Buchholz, Magdalena Neuner, Andreas Birnbacher i Michael Greis osigurao je Njemačkoj prvo zlato otkad je tri Svjetska prvenstva ranije mješovita štafeta 2×6 i 2×7.5 kilometara uvrštena u program...

Nijemci su u Ostersundu uvjerljivo slavili u vremenu 1:12.20 sat gotovo minutu ispred drugoplasirane Bjelorusije dok je Rusija na trećem mjestu ostavila branitelje lanjskog naslova osvojenog u Antholzu, Šveđane bez medalje.

Unatoč ukupno šest pucačkih promašaja i u prvoj izmjeni blijedom izdanju najslabije karike Buchholz koja je upala u štafetu umjesto Andree Hinkel odnosno Kati Wilhelm i predala prošle godine trostrukoj osvjačici zlata Neuner palicu na četvrtom mjestu, Njemačka je u nastavku doslovce prokrstarila do pobjede.

Nakon na trećoj izmjeni osigurane prednosti od praktički nedostižnih 55 sekundi ostalo je pitanje samo kako će se raspodijeliti preostala dva mjesta na postolju da bi šok na koncu priredila Bjelorusija. Kalinčik, Domračeva, Valjulin i Novikov unatoč činjenici da ih nema u Top 30 ukupnog poretka Svjetskog kupa, naime, uzeli su srebro deset sekundi ispred ruske štafete (oslabljene izostankom Jekaterine Jurjeve) u sastavu Slepcova, Nojpokojeva, Kruglov i Jarošenko.

Broncu su pobjednici iz 2005. i '06. obranili ispred Šveđana (četiri sekunde) koji su naslov iz 2007. branili u nepromijenjenom sastavu, ali ih je četiri mjeseca trudna Anna Olofsson stajala odličja.

Ostersund, mješovita štafeta:
1.Njemačka 1:12.20.54
2.Bjelorusija +52.6
3.Rusija +1:02.9

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!