Nogomet

Prigodno okupljanje u Rusanovoj

Ante Pažanin • srijeda, 13.02.2008.

Na današnjoj konferenciji za novinare HNS-a u Rusanovoj glavni tajnik Saveza Zorislav Srebrić izvijestio je okupljene o aktivnostima Saveza, predstojećoj sjednici Izvršnog odbora, nadolazećim natjecanjima i akcijama, a malo riječi bilo je i o ulaznicama za utakmice hrvatske reprezentacije na Europskom prvenstvu o čemu će se ipak sve znati u petak...

Na današnjoj presici u Kući nogometa u Rusanovoj nismo čuli ništa dramatično i spektakularno, bilo je to više prigodno okupljanje na kojem je glavni tajnik Srebrić rekao par riječi o budućim aktivnostima i aktualnostima oko Saveza i nacionalnih selekcija. Na početku se g. Srebrić zahvalio novinarima na dobrom praćenju nedavnog Uefinog kongresa u Zagrebu: "Zahvaljujem vam svima na praćenju aktivnosti HNS-a, a posebno na praćenju Uefinog kongresa. Dobili smo velike komplimente i od predsjednika Fife Seppa Blattera i od predsjednika Uefe Platinija. Dugogodišnji glavni tajnik Uefe g. Egner bio je oduševljen našom organizacijom i rekao mi je da nikad nije u životu sudjelovao na tako dobro organiziranom događaju. Hvala vam na praćenju toga, zahvaljujem se i suradnicima koji su iznijeli ovaj teret uz maksimalno angažiranje. Isto tako moram se osvrnuti i na utakmicu u Splitu gdje smo usprkos rezultatskom razočaranju sve odlično organizirali i hvala onima koji su bili tamo i sve skupa pratili. Isto tako velike zahvale i svim institucijama grada Splita koji su sve odlično organizirali, kao i nogometnom klubu Hajduk koji baš danas obilježava 97 godina aktivnosti i želimo mu da i dalje stvara igrače za nacionalnu reprezentaciju i da ponovono počne ostvarivati europske uspjehe. "

Nakon toga glavni tajnik se osvrnuo i na buduće aktivnosti: "Ovaj petak čekaju nas dvije akcije. Prva je seminar sudaca i delegata HNL-a u Poreču gdje ćemo realizirati program za nastavak ligaških natjecanja, a sljedećeg vikenda isto tako u Poreču čeka nas seminar za drugu i treću ligu. U petak u 13 sati održat će se sjednica Izrvšnog odbora HNS-a na kojoj će se dati izvještaj o nastupima selekcija Hrvatske, utvrditi program i kalendar nastupa A reprezentacije, dati će se i prijedlog odluke o prodaji ulaznica za Europsko prvenstvo. Također će se podnijeti i izvješće o Dvoranskom prvenstvu Prve HNL, imenovati će se i izbornik U-21 malonogometne reprezentacije. Najvažniji dio biti će izvješće Financijske komisije o završnog računu za 2007. I planu za 2008. godinu kao i izvješće sjednice Nadzornog odbora. Financijska komisija i Nadzorni odbor sastaju se sutra. Što se tiče sustava natjecanja o tome se nastavlja raspravlja. Ovim putem podsjećam klubove na postupak za licenciranje koji mora biti gotov do početka sljedeće sezone. "

Slika 1 od 1.
Foto: Kristijan Komarica

Najaktualnija tema ovih dana svakako je način raspodjele i kupnje ulaznica za predstojeće Europsko prvenstvo. Gospodin Srebrić istakao je potrebu usporedbe s praskom drugih saveza, a isto tako se i osvrnuo na današnji naslov u Sporstkim novostima da će hrvatski navijači, što se tiče ualznica, biti najviše zakinuti: "Trebalo je pogledati kod drugih saveza kako je to riješeno. Problemi postoje svuda, u većim zemljama su još veći problemi, jer su i zemlje veće. Ne razumijem taj naslov, nisam pročitao tekst, ali ne razumijem naslov. O svemu tome ćemo odlučiti u petak, moguće je da se donese odluka da se mogu kupiti samo dvije karte, moguće je i da se neće moći kupiti komplet za sve tri utakmice, sve moramo učiniti da na kraju nitko ne ostane zakinut. Recimo nizozemskom savezu je prioritet podmiriti sponzore. Sponzori se ne mogu zanemariti, to se naprosto ne može učiniti. To nije praksa nigdje u svijetu, nigdje toga nema, da se sponzori zanemaruju. Moramo podmiriti i navijačke skupine koje nas stalno prate i morati će se ograničiti slobodna prodaja ulaznica."

Na novinarsko pitanje o pregovorima o novom ugovoru izborniku Biliću i njegovim suradncima g. Srebrić bio je kratak i rekao je da je Savez nakon poraza od Nizozemske nije odustao od novog ugovora nego je još i odlučniji u tome da se izborniku ponudi novi ugovor pod boljim uvijetima od dosadašnjeg.

Slika 2 od 2.
Foto: Kristijan Komarica

Spomenimo na kraju da je govora bilo i o nastupima mlađih hrvatskih selekcija, kako reprezentacija tako i klubova, kao i o nastupima malonogometne reprezentacije. Tako se u Umagu od 20. do 24.2. održava završnica Kupa za uzrast kadeta, a od 27.2. do 2.3. za juniore. Hrvatsku malonogometnu momčad očekuje kvalfikacijski turnir za Europsko prvenstvo u Španjolskoj, a U-17 reprezentacija sudjeluje na mini turniru koji se održava u Metkoviću, Makarskoj, Imotskom i Pločama, a na kojem će osim naše momčadi sudjelovati i reprezentacije Belgije, Danske i Švicarske. Vruća tema o ulaznicama konačno će biti riješena u petak nakon sjednice Izvršnog odbora i tada će se znati koliko ulaznica ide u ždrijeb, a koliko sponzorima, županijskim savezima, navijačkim skupinama, igračima i stožeru. Kakva god odluka bude donesena, nitko na kraju neće biti u potpunosti zadovoljan, jer se svakom od 155 tisuća zahtjeva koliko je stiglo u Savez ne može udovoljiti.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!