Tenis

Sjajni Rus ispratio Marina

Ivor Krapac • srijeda, 13.02.2008.

Prvi u nizu nastupa hrvatskih aduta na startu ATP turnira u Marseilleu nije završio uspješno. Marin Čilić nije mogao do iznenađenja protiv ove godine odličnog Mihaila Južnjog, osmog tenisača svijeta...

Mihail Južnji je i nakon svog 12. ovosezonskog meča ostao na samo jednom porazu, protiv Jo-Wilfrieda Tsonge u četvrtfinalu Australian Opena. Odličan uvod u novu godinu donio mu je proboj na osmo mjesto Entry ljestvice, renking karijere kojeg i trenutno drži, a odličnu formu potvrdio je i na početku turnira u Francuskoj, na kojem je treći nositelj.

Slika 1 od 2.
Foto: EPA

U usporedbi s ranijim ovogodišnjim susretom, uz poraz sa 6:2, 6:3 u polufinalu Chennaija, Marin Čilić je ove srijede pružio jači otpor "zahuktalom" Južnjom, no ponovno je sve bilo gotovo u dva seta, sa 6:4 i 7:6(3) u korist trećepostavljenog 25-godišnjeg Moskovljanina.

U cijelom meču dogodio se samo jedan break, u sedmom gemu prvog seta, za vodstvo Južnjog od 4:3, a taj se pokazao dovoljnim da Rus riješi tu dionicu u svoju korist. Marin je imao priliku za povratak na suparnikovom servisu za set kod 5:4, no treći nositelj tada se izvukao nakon 30:40, pa držao na svoju ukupno četvrtu set-loptu.

Drugi set prošao je bez izgubljenog servis-gema na bilo kojoj strani. Južnji je šansu za drugačiji rasplet imao kod 4:4, kad je Čilić držao nakon 30:40, dok se Marinu mini-prilika otvarala pri vodstvu od 6:5, no tada se Rus izvukao nakon 0:30.

U tie-breaku je dominirao Južnji. Krenuo je s 2:0, ispustio tu prednost, potom propustio i 3:2 sa servisom, no dva mini-breaka od 4:3 do 6:3 pokazala su se dovoljnim za miran završetak posla. Potrajalo je desetak minuta manje od dva sata, a Marinu preostaje ponajviše žaliti što je nedostajalo sreće sa ždrijebom - bilo je i puno lakših protivnika od onog kojeg su mu "kuglice" dodijelile.

Kasnije u srijedu zaigrat će još tri hrvatska tenisača, Ivo Karlović, Mario Ančić i kvalifikant Ivan Dodig.

ATP Marseille, 13.2.2008., prvo kolo: Simon (Francuska) - Guez (Francuska, WC) 6:2, 6:4, Llodra (Francuska, WC) - Seppi (Italija) 6:2, 7:6(5), Južnji (Rusija, 3) - Čilić (Hrvatska) 6:4, 7:6(3).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

TenisSkrolATP Tour
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!