Košarka

Značajna pobjeda Planinićeve momčadi

Sanja Čalić • srijeda, 13.02.2008.

U prvoj je utakmici skupine E Tau Ceramica, predvođena Splitterom, došla do važne pobjede na gostujućem parketu Lietuvos Rytasa, iako je domaća momčad imala priliku u samoj završnici doći i do preokreta…

Nakon potpuno izjednačene prve četvrtine u kojoj niti jedna momčad nije uspjela napraviti veću razliku od tri poena, Tau Ceramica je u drugu dionicu ušla poenom Splittera koji je time započeo gostujuću seriju. Budući da se na prvi koš domaće momčadi u drugoj dionici čekalo tri minute, Tau Ceramica je to iskoristila došavši do vodstva od osam poena (18:26).

Iako je Rytas preko Pricea i Petravičiusa smanjio zaostatak u 16. minuti na četiri koša, najraspoloženiji je igrač Tau Ceramice, Splitter (17 poena, pet skokova), potom stupio na scenu i već minutu kasnije doveo svoju momčad na dotad najveću prednost od devet poena (27:36). To su vodstvo gosti uspjeli do kraja prvog dijela (33:44) i povećati, čemu je pridonio i velik broj izgubljenih lopti Rytasa, čak deset do odlaska na odmor.

U silovitom su naletu krenuli domaći igrači u nastavak susreta, te su se serijom 13:3 do 23. minute u potpunosti vratiti u susret (46:47), no potom je trominutnu krizu Tau Ceramice prekinuo svojim košem Zoran Planinić (11 poena, jedna asistencija). Upravo je naš reprezentativac uz Teletovića bio glavni pokretač serije 7:0 kojom su svoju momčad ponovno vratili na razliku od osam poena koja se održala i do posljednje dionice (57:65).

Ponajprije zahvaljujući Priceu (23 skoka, dva skoka i četiri asistencije) Rytas je iznova zaprijetio gostima i na početku završne četvrtine (62:66), no nakon nesportske pogreške Slezasa Tau Ceramica je uspjela odmaknuti na sedam poena. Domaći se ni tad nisu predavali te su u samoj završnici napravili novu seriju od 7:0 te tako susretu dali i dodatnu dozu dramatičnosti (78:81). Svojim je košem Mickeal omogućio gostima da lakše dišu (78:83), a nakon trice Bajramovića, slobodna je bacanja promašio Rakočević te time pružio domaćima priliku da dođu do preokreta, no do njega ipak nisu uspjeli doći.

Euroliga, skupina E: Lietuvos Rytas – Tau Ceramica 81:84

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!