Tenis

Kiša se smilovala

Ivor Krapac • četvrtak, 14.02.2008.

Iako je ponovno bilo problema s vremenom, kiša je sinoć zaobišla Delray Beach u dovoljnoj mjeri da se dovrše svi mečevi prvog kola tamošnjeg ATP turnira. Među pobjednicima su se našla četiri američka aduta, tri postavljena...

Prvi nositelj i prošlogodišnji finalist James Blake napravio je prvi korak u tijesna dva seta, sa 7:5 i 7:5 u američkom ogledu s Robertom Kendrickom. Bilo je nešto izjednačenije nego u lanjskom susretu istih suparnika na istom mjestu, kad se igralo u kontroverznom formatu po skupinama, a Blake je u tom dvoboju u grupi slavio sa 6:3 i 6:2.

Trećepostavljeni Sam Querrey potvrdio je ulogu favorita glatko dovršivši u utorak započeti posao protiv Rusa Jurija Šukina, kojeg je ispratio sa 6:1 i 6:4. Najiskusniji od tri sinoć aktivna američka nositelja, 33-godišnji šestopostavljeni Vince Spadea, prošao je sa 6:3 i 6:4 protiv Nijemca Denisa Gremelmayra.

Preostali američki pobjednik stigao je u dvoboju domaćih aduta. Kvalifikant Amer Delic probio se u osminu finala sa 7:6(7) i 6:3 protiv 18-godišnjeg Donalda Younga, nekadašnjeg najboljeg juniora svijeta.

Za jedino iznenađenje pobrinuo se japanski kvalifikant Kei Nishikori, koji je, zahvaljujući i Nijemčevoj ozljedi, eliminirao petog nositelja Floriana Mayera. 24-godišnjak iz Bayreutha predao je pri zaostatku od 6:0 i 4:3 zbog problema s lijevom nogom.

ATP Delray Beach, 13.2.2008., prvo kolo: Blake (SAD, 1) - Kendrick (SAD) 7:5, 7:5, Spadea (SAD, 6) - Gremelmayr (Njemačka) 6:3, 6:4, Querrey (SAD, 3) - Šukin (Rusija) 6:1, 6:4, Nishikori (Japan, Q) - Mayer (Njemačka, 5) 6:0, 4:3, predaja Mayera, Delic (SAD, Q) - Young (SAD) 7:6(7), 6:3.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

TenisSkrolATP Tour
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!