Tenis

Moya obratom u četvrtfinale

Maja Giljanović • četvrtak, 14.02.2008.

Nekadašnji pobjednik Roland Garrosa Carlos Moya poslije izgubljenog je prvog seta pronašao servis da bi u nastavku susreta slomio Francuza i 110. na svijetu Oliviera Patiencea...

31-godišnjaku je druga pobjeda u drugom međusobnom dvoboju (prvu je ubilježio prije četiri godine u Wimbledonu) protiv četiri godine mlađeg Patiencea omogućila prvo četvrtfinale na 485.000 dolara vrijednom turniru u Costa do Sauipi u kojoj inače u tri dosadašnja nastupa nijednom ranije nije prošao prvo kolo.

Moyi je u prvom setu izrazite poteškoće stvarao servis, prvi je nositelj, naime, triput izgubio početni udarac da bi ga na koncu Patience uzeo sa 7:5. U nastavku, međutim, s u konačnici respektabilnih 60% ubačaja prvog servisa, 86% njegove iskoristivosti i 10 as-servisa preokreće rezultat i nakon nešto više od sata i pol igre uvjerljivo (u trećem je setu primjerice ispustio samo osam poena) prolazi u sljedeću rundu u kojo ga čeka sunarodnjak Oscar Hernandez.

Slika 1 od 2.
Foto: EPA

70. igrač svijeta je nakon iscrpljujućih dva sata i 40 minuta igre i tri seta eliminirao Argentinca Sergija Roitmana. S 29-godišnjakom se Moya dosad još nije susretao, a bit će to prvi međusobni četvrtfinalni španjolski obračun od travnja prošle godine u Barceloni.

Fabio Fognini je, pak, iznenadio osmog nositelja Alberta Montanesa unatoč poprilično lošem danu na servisu. Groznih 41% ubačaja prvog set: 20-godišnji je Talijan, naime, iskoristio četiri od 13 prilika za oduzimanje Španjolčeva servisa s tim da je on sam spasio sedam od devet break-lopti. U njegovom drugom (nakon Vina del Mara) uzastopnom četvrtfinalu protivnik će mu biti Ivo Minar.

Tri godine stariji Čeh, 96. igrač ATP liste je u osmini finala sredio Carlosa Berlocqa izborivši nakon pune tri godine svoj prvi prolaz među posljednjih osam na jednom od turnira na ATP nivou (dvaput je lani u Freudenstadtu i Busanu osvajao Challengere).

Costa do Sauipe, osmina finala:
Moya (Španjolska, 1) - Patience (Francuska) 5:7, 6:1, 6:0, Fognini (Italija) - Montanes (Španjolska, 8) 7:5, 6:3, Minar (Češka) - Berlocq (Argentina) 6:3, 6:4, Hernandez (Španjolska) - Roitman (Argentina) 6:3, 2:6, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

TenisSkrolATP Tour
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!