Rukomet

Mogu li i u gostima?

Vedran Stilin • četvrtak, 14.02.2008.

Rukometaši Zagreb Croatia osiguranja u odličnom su se svjetlu pokazali u susretu prvog kola Skupine tri Lige prvaka protiv jedne od najjačih španjolskih momčadi Portland San Antonija. Španjolci jednostavno nisu imali odgovor na sjajnu igru zagrebačkog sastava, a mogu li to naši rukometaši ponoviti i na gostovanju saznat ćemo već danas…

Malo tko je očekivao takvu dominaciju hrvatskog prvaka kojega su prije početka drugog kruga gotovo svi otpisali jer način na koji je prošao prvu fazu ovog natjecanja i sama činjenica da se nalazi u skupini smrti s Portlandom, Flensburgom i Hamburgom bili su razlozi da se Zagrebaše svrsta u društvo autsajdera drugog kruga.

Slika 2 od 2.
Foto: Davor Sajko

Ipak, realno gledajući na cjelokupnu situaciju to je bila velika pogreška Španjolaca, u čijim redovima nastupaju Balić, Dominiković i Matošević, jer Hrvatska je na nedavno okončanom Europskom prvenstvu uzela srebrno odličje, a zanimljivo je naglasiti kako su čak sedmorica iz ovog zagrebačkog sastava nastupala u finalu protiv Danaca.

Još kada se njima doda jedan od najboljih svjetskih vratara Šola, zatim jedno od najboljih svjetskih krila Džomba te također jedan od najboljih na poziciji desnog vanjskog Lazarov, dolazimo do zaključka kako u redovima hrvatskog prvaka igra deset proslavljenih svjetskih rukometaša naučena na velika ostvarenja.

Upravo to je razlog zašto nisu smjeli biti podcijenjeni, a mogu li i više od trijumfa na domaćem terenu pokazat će danas u 19:30 na gostovanju u Hamburgu kod istoimenog domaćina. Trenutno treća momčad njemačke Bundeslige u vikendu iza nas iznenađujuće je stigla do boda na gostovanju kod Flensburga čime su promaknuti u jednog od glavnih favorita ove skupine Lige prvaka.

Slika 1 od 1.
Foto: Davor Sajko

Bio je to susret u kojemu je Lackovićev Flensburg (vodeća momčad Bundeslige) imao u nekoliko navrata i šest pogodaka prednosti pred svojih 6.000 vjernih navijača, da bi samo tri sekunde prije kraja Yoon iz sedmerca postavio konačnih 33:33 za veliko slavlje gostiju.

Riječ je o momčadi u čijem sastavu se nalazi nekoliko proslavljenih imena, a prije svih treba izdvojiti sjajnu braću Gille, dvometraša Hensa, Yoona, Jansena te mladog njemačkog vratara Bittera. U obrani najčešće koriste formaciju 6-0, međutim katkada zaigraju i agresivnih 3-3.

Za njih se ne može tvrditi da su domaćinska momčad jer niz odličnih rezultata ostvarili su u teškim susretima na gostovanjima, dok bi se katkad znalo dogoditi da kod kuće ispuste pokoji bod. Nadamo se da će tako biti i danas u susretu drugog kola Lige prvaka koje se igra nešto ranije zbog potpisanog ugovora s Eurosportom koji će danas od 19:30 izravno prenositi ovaj zanimljiv dvoboj.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!