Rukomet

Igrači savjetuju EHF

Zvonimir Šimunović • četvrtak, 14.02.2008.

Nakon završenog Europskog prvenstva, vodstvo Europske rukometne federacije provelo je analizu natjecanja. Zaključci su doneseni na osnovu četiri temeljna elementa – razvoja rukometne igre, rasporeda i kvalitete natjecanja te pokušaju sudjelovanja igrača u izradi plana natjecanja....

EHF je u globalu zadovoljan prikazanim i učinjenim na Europskom prvenstvu u Norveškoj. Po njihovom mišljenju rukomet je još jednom pokazao streloviti napredak u razvoju. Ovo je bilo osmo europsko prvenstvo i na svakom do sada bili su vidljivi veliki pomaci u tom području. Od 1994. godine i prvenstva s 12 sudionika do danas se broj reprezentacija povećao na 16. Zatim, veliki su pomaci u marketinškom i segmentu TV prava. To je trenutno i najvažnija preokupacija EHF-a i jedna od glavnih točaka Konferencije o muškom rukometu koja će se održati u travnju.

Da bi zarada od marketinga i televizije jednoga dana bila na razini sportova s kojima se rukomet želi uspoređivati (košarka pa možda i nogomet), potreban je i atraktivan termin održavanja velikih natjecanja. EHF je siječanj izabrao iz razloga izbjegavanja preklapanja termina s ostalim sportskim natjecanjima u ljetnim mjesecima. I dok s te strane ovaj period ima prednosti, glavni je problem umor igrača koji u sred sezone bez pravih priprema dolaze odigrati osam utakmica u 10 dana. Svjesni su u organizaciji da će ukoliko žele veće zadovoljstvo onih najvažnijih, igrača, morati dobro razmisliti o kalendaru i rasporedu budućih natjecanja.

Baš iz tog razloga oformljenja je Udruga europskih rukometaša, koja bi trebala, nadaju se u EHF-u, imati savjetodavnu funkciju u pitanjima rasporeda natjecanja i broja utakmica na njima. Udruga je također zamišljena kao platforma koja će igračima omogućiti sudjelovanje u razvoju ovoga sporta.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!