Košarka

Povratak Viktora Khryape u CSKA

Dalibor Kovačić • četvrtak, 14.02.2008.

Nakon nešto više od tri godine provedene u NBA ligi (Portland i Chicago), 25-godišnji, 204 cm visoki Viktor Khryapa se vratio u svoj CSKA Moskvu, potpisavši četvorogodišnji ugovor...

Khryapa je sudionik europskog Final Foura iz 2003. i 2004. godine, a nakon toga odlučio je ispitati svoje mogućnosti preko "velike bare". No učinkom od svega 3.6 poena po utakmici nisu bili zadovoljni u Chicago Bullsima, a niti je Viktor bio zadovoljan sa svega devet utakmica i 11.7 minuta prosječno provedenih u igri.

Khryapa je svoju karijeru započeo u Khimik Engelsima, da bi ju nastavio u Autodorozhnik Saratovu iz kojeg je u ljeto 2002. prešao u CSKA Moskvu. Bila je ključna karika za osvajanje Ruskog prvenstva 2003. i 2004. godina, a pamtimo i njegov doprinos ruskoj reprezantaciji da se domogne zlatne medalje na prošlogodišnjem Europskom prvenstvu.

"Jasno je da smo ozljedama u našoj momčadi, dovedeni u vrlo nezgodnu situaciju", izjavljuje Andrei Vatutin, trener CSKA. "Igrati bez Smodiša i Savrašenka, praktički tri mjeseca, i gurati uspješno na dva fronta (Euroliga i ruska liga) je gotovo nemoguće. Stoga u Khryapi kao vrhunskom igraču vidim izuzetno pojačanje. Očekujem njegov veliki doprinos"

Khryapa je već sinoć debitirao u euroligaškom dvoboju protiv Lottomatice te je za devet minuta ubacio četiri poena uz dva skoka.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!