Nogomet

Černy Robinsonovim stopama

Branimir Korać • petak, 15.02.2008.

Tottenham nema sreće s vratarima. Paul Robinson kiksao je već nebrojeno puta, a sada je to učinio i Radek Černy koji je uletio u prvih 11 nakon što je Juande Ramos izgubio strpljenje s Robinsonom...

Kiksevi Paula Robinsona ove sezone postali su preučestali i engleski reprezentativac izgubio je mjesto u prvih 11 i u Tottenhamu. Martin Jol još mu je progledavao kroz prste, ali Juande Ramos nije imao strpljenja i dao je startnu jedinicu Čehu Radeku Černom koji je vrlo dobro obavljao posao sve do susreta Kupa Uefe protiv praške Slavije.

I u susretu sa Slavijom Černy je bio vrlo dobar sve do te 70. minute. Tada Hubaček ubacuje loptu na drugu stativu, Černy ju na gol liniji hvata, ona mu ispada, a Strihavka ju posprema u mrežu. Klasična vratarska pogreška i neopreznost zbog koje je češki vratar nakon utakmice bio vrlo ljut.

''Ne znam što bih rekao, teško sam radio da dođem do startne pozicije, a onda mi se ovo dogodi. Jako sam razočaran. Bio je visok ubačaj, činilo mi se da je sve u redu, ali nisam primijetio da mi je napadač tako blizu i dogodilo se to što se dogodilo. Kada sam ga primijetio, već je bilo kasno'', rekao je nakon susreta Černy koji izražava zabrinutost kako će ga ova pogreška stajati prve pozicije među vratarima.

No ako je Tottenhamova struka mogla trpiti Robinsonove ekshibicije, Černy još neko vrijeme ne bi trebao biti ugrožen. Posebice zato što je odlično branio do ove pogreške. Inače, u Tottenham je stigao 2005. godine na posudbu upravo iz praške Slavije, a posudba je produžena do 2008. godine.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!