Ostali sportovi

107 sportašica i sportaša u olimpijskom programu

HINA • petak, 15.02.2008.

Vijeće Hrvatskog olimpijskog odbora je na 42. sjednici, održanoj u petak, potvrdilo novih sedam evidentnih olimpijskih kandidata za nastup na Olimpijskim igrama u Pekingu. To su: Duje Draganja (plivanje), Tamara Boroš i Zoran Primorac (stolni tenis), Martina Zubčić (taekwondo) te jedriličari Luka Mratović, Pavle Kostov i Petar Cupać...

Istodobno je u kategoriju potencijalnih "A" olimpijskih kandidata razvrstano 14 atletičara i plivača: (atletika: Vera Begić, Željko Vincek, Nedžad Mulabegović, Vanja Perišić, Ivana Vuković; plivanje: Bruno Barbić, Ante Cvitković, Mario Delač, Saša Imprić, Nikša Rokić, Aleksei Puninski, Vanja Rogulj, Dominik Straga, Mario Todorović).

U kategoriju potencijalnih "B" olimpijskih kandidata, odlukom Vijeća HOO-a, razvrstani su atletičar Edis Elkasević i plivač Gordan Kožulj.

Slika 1 od 1.
Foto: Davor Sajko

Temeljem ovih odluka u programu HOO-a za OI trenutačno je 107 sportaša, od čega je 49 evidentnih, 42 potencijalna "A" i 19 potencijalnih "B" olimpijskih kandidata.

Temeljem kriterija i ostvarenih rezultata poznati su i sportaši korisnici razvojnih programa HOO-a. U program potpore sportašima mlađih dobnih kategorija uvršteno je 35 sportaša; u individualni program posebne skrbi o mladima u pojedinačnim sportovima uvrštena su 94 sportaša, a u ekipnom hrvatska vaterpolska juniorska i hrvatska vaterpolska mlađejuniorska reprezentacija.

U program potpore kvalitetnim sportašima uvršteno je 25 sportaša, a korisnici programa potpore sportašima u predolimpijskom kvalifikacijskom ciklusu su ženska rukometna reprezentacija te troje sportaša u individualnim sportovima.

U program sufinanciranja rada trenera trenutačno se nalazi 60 trenera (16 vrhunskih, 21 kvalitetni i 23 trenera mlađih dobnih kategorija).

Vijeće je podržalo zahtjev tri nova saveza za prijem u članstvo HOO-a, Hrvatskog aikido saveza, Hrvatskog sanjkaškog saveza i Hrvatskog saveza za moderni pentatlon, a konačnu odluku o članstvu donijet će Skupština HOO-a koja je predviđena za ožujak.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!