Tenis

Prvo, pa polufinale

Ivor Krapac • petak, 15.02.2008.

Mario Ančić došao je do polufinala u svom prvom ovogodišnjem nastupu na ATP turnirima. Mario se probio među posljednja četiri u Marseilleu četvrtfinalnom pobjedom nad Šveđaninom Robinom Söderlingom...

Nastavlja se povratnički tjedan iz snova Marija Ančića. Viroza koja ga je oslabila i natjerala na propuštanje početka sezone očito je prošlost, a da je spreman za prave stvari, trenutno peti hrvatski "reket" potvrdio je četvrtfinalnim prolaskom u tri seta, sa 6:3, 6:7(4) i 6:2 protiv Robina Söderlinga, koji je također na putu povratka. Ovo mu je bio prvi turnirski nastup od prošlog kolovoza, a u međuvremenu je pauzirao zbog ozljede lijevog ručnog zgloba.

Ogled povratnika na terene donio je Ančićevu dominaciju u prvom i posljednjem setu. U prvoj dionici Mario je sve riješio s dva uzastopna breaka nakon 3:3, dok je u odlučujućem setu prošao s četiri osvojena gema u nizu nakon 2:2, uključujući i dva breaka, za 3:2 i 5:2. Takav rasplet gurnuo je u drugi plan razočaranje zbog tijesno izgubljenog drugog seta, bez break-lopte na bilo kojoj strani i sa 7:4 u Söderlingovu korist u tie-breaku.

Servis je ovog popodneva bio posebno impresivan, glavni Ančićev saveznik na putu do prolaza u polufinale. Mario je "počastio" 23-godišnjeg Šveđanina s čak 25 asova, dodajući i visokih 69 % ubačenog prvog servisa. Söderling je uhvatio ukupno 18 poena u servis-gemovima hrvatskog aduta, uz tek jednu, neiskorištenu break-loptu u cijelom meču, u drugom gemu posljednjeg seta. Mario ju je spasio asom.

Ovotjedni posao je već sada sjajan, a mogao bi biti još bolji ukoliko Ančić u subotnjem polufinalu nadjača Marcosa Baghdatisa, koji je u posljednjem meču četvrtfinalnog petka sa 7:6(2) i 6:3 svladao Mihaila Južnjog.

Mario i Baghdatis dosad su se susreli četiri puta, a Ančić u međusobnom omjeru vodi s 3-1.

O drugom finalistu odlučivat će Andy Murray i Paul-Henri Mathieu. Murray je dohvatio polufinale sa 7:5 i 7:6(5) protiv Nicolasa Mahuta, dok je Mathieu u francuskom dvoboju sa 6:3 i 6:4 eliminirao branitelja naslova Gillesa Simona.

Simon je u petak bio u akciji i u četvrtfinalu parova, u kombinaciji s Marinom Čilićem. Hrvatsko-francuski dvojac nije bio uspješan protiv prvih nositelja, Šveđanina Simona Aspelina i Austrijanca Juliana Knowlea, koji su slavili sa 6:3 i 6:4.

ATP Marseille, 15.2.2008., četvrtfinale: Mathieu (Francuska, 8) - Simon (Francuska) 6:3, 6:4, Murray (Velika Britanija, 4) - Mahut (Francuska) 7:5, 7:6(5), Baghdatis (Cipar, 6) - Južnji (Rusija, 3) 7:6(2), 6:3, Ančić (Hrvatska, WC) - Söderling (Švedska) 6:3, 6:7(4), 6:2.

Parovi, četvrtfinale: Aspelin/Knowle (Švedska/Austrija, 1) - Čilić/Simon (Hrvatska/Francuska) 6:3, 6:4.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!