Nogomet

Navijačima 36 posto ulaznica

Ante Pažanin • petak, 15.02.2008.

Na današnjoj konferenciji za novinare u prostorijama HNS-a u Rusanovoj glavni tajnik HNS-a Zorislav Srebrić i dopredsjednik Saveza Ivan Brleković izvijestili su okupljene novinare o zaključcima sjednice Izvršnog odbora HNS-a, dok se koordinator HNS-a za distribuciju ulaznica za Europsko prvenstvo Nikša Martinac osvrnuo na goruću temu ovih dana, kvote ulaznica za nadolazeći Euro...

Nakon što se Srebrić ukratko izložio zaključke sjednice Izvršnog odbora HNS-a riječ je uzeo Ivan Brleković koji se osvrnuo na izvješća izbornika A reprezentacije Slavena Bilića, mlade reprezentacije Dražena Ladića i izbornika mlađih kategorija Martina Novoselca: "Imali smo tu čast da su danas na sjednici bila prisutna sva trojica izbornika. Čuli smo od njih opširno izvješće o njihovom radu, posebno temeljit bio je izbornik A reprezentacije Bilić koji je elaborirao put od preuzimanja momčadi do danas. Bez ikakvih ustezanja osvrnuli smo se i na utakmicu s Nizozemskom koja je rezultatski bila neuspješna i najvažniji zaključak je da će se učiniti sve što je moguće glede priprema za Europsko prvenstvo. Tu prije svega mislim na neke stvarčice u kampu, nećemo dozvoliti da se ponovi situacija iz Njemačke i Portugala gdje igrači nisu imali potpuni mir. Tu ne mislim na mir od vas novinara nego od nekih ljudi koji su na neke čudne načine i po nekim čudnim vezama dolazili u kamp."

Slika 1 od 2.
Foto: Ante Pažanin

Po Brlekoviću najvažniji i najveći uspjeh već je ostvaren, sve više od toga je samo nagrada za već učinjeno: "Najbitniji cilj je ostvaren, ponovno smo se plasirali na veliko natjecanje, ukoliko postignemo nešto više to će biti sjajno. Neće biti smak svijeta ako se ne plasiramo u četvrtfinale i ovim putem Izvršni odbor se ograđuje od svih onih priča o polufinalu i Izvršni odbor ne postavlja nikakav imperativ. Očekujemo da će se reprezentacija maksimalno pripemiti. Što se tiče izvješća Ladića i Novoselca zadovoljni smo izvješćem i njihovim radom i sve skupa imamo i dalje kontinuitet dobrih i uspješnih rezultata."

Nakon toga glavni tajnik Srebrić osvrnuo se na još neke zaključke sjednice Izvršnog odbora. Dvoransko prvenstvo Prve HNL ocijenjeno je uspješnim, verficirani su kalendari 4. i 5. lige i usvojen je izvještaj Financijske komisije kao i plan za 2008. godinu. Što se tiče još jednog gorućeg pitanja, a to je sustav natjecanja, zaključeno je da se rasprava o tome nastavlja, da će se pričekati završetak postupka licenciranja klubova i da će se nakon sumiranja rezultata održati tematska sjednica HNS-a oko 24. svibnja, u mjestu održavanja prijateljske utakmice reprezentacije, najvjerojatnije u Rijeci.

Tako smo zaobilaznim putem saznali da je zaključeno da je uputnije da se prijateljski dvoboj u svibnju odigra doma i da je HNS u pregovorima sa slovenskim savezom da se utakmica sa Slovenijom, koja se trebala odigrati u Mariboru, ipak odigra u Hrvatskoj.

Slika 2 od 3.
Foto: Ante Pažanin

Nakon toga na red je došla i prodaja i raspodjela ulaznica za utakmice hrvatske reprezentacije na Europskom prvenstvu. Koordinator Saveza za distribuciju ulaznica Nikša Martinac objavio je konačne zaključke sa sjednice o tom pitanju i konačne kvote ulaznica. Tako će u javnu prodaju za prve tri utakmice u grupi ići 36 posto ulaznica. U javnu prodaju spada prodaja putem Interneta, zatim klupskim i navijačkim udrugama i udrugama iz dijaspore.

Za tzv. nogometnu obitelj (županijski savezi, klubovi, partneri Saveza, lokalne institucije, veleposlanstva, novinari... ) omogućeno je također 36 posto ulaznica, A reprezentativcima i stručnom stožeru pripada 15 posto, a sponzorima 11 posto ulaznica i na kraju dva posto će biti ostavljena rezerva za svaki slučaj. Za četvrtfinale će u javnu prodaju biti pušteno 1860 ulaznica, za polufinale 1080 i za finale 3730 ulaznica.

Što se tiče 36 posto ulaznica u javnoj prodaji, pola od toga ide u prodaju putem Interneta, a pola će pripasti navijačkim i klupskim udrugama i udrugama u dijaspori. Predbilježbe za prodaju putem Interneta počinju sutra i trajat će do kraja veljače. U utorak 4. ožujka trebao bi biti održan ždrijeb na kojem će se izvući dobitnici ulaznica. Tada će biti utvrđen i rok do kojeg se ulaznice moraju platiti, novog ždrijeba neće biti nego će se crta pomicati onoliko koliko karata nije plaćeno.

Slika 3 od 4.
Foto: Ante Pažanin

Što se tiče ulaznica za daljnji tijek natjecanja nakon utakmica u grupi, vrlo je važno kupiti ulaznice unaprijed, a one se mogu kupiti do kraja travnja kada ih HNS mora vratiti Uefi. Nakon toga ulaznice se mogu kupiti samo preko Uefe što je ipak puno teži način i put kako dobiti taj dragocjeni komadić papira.

Spomenimo još i cijene karata za prve tri utakmice, s Austrijom, Njemačkom i Poljskom. Postoje tri kategorije ulaznica, za prvu kategoriju će svaka od tih utakmica koštati 848 kuna, za drugu i treću 347 kuna.

Na kraju možemo izraziti zadovoljstvo što je ovaj put ipak malo više uzet u obzir i interes običnog hrvatskog navijača za praćenje svoje omiljene momčadi na velikom natjecanju. Utvđeni postotak koji će tom navijaču ići, bilo putem prodaje preko Interneta, bilo udrugama navijača, ipak je dobar i u rangu postotka u drugim savezima. U svakom slučaju, puno će više nogometnih zagriženika i ovisnika o Kockastima moći vidjeti svoje ljubimce nego što je to bio slučaj na Wembleyju ili pak na Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!