Tenis

Tri Amerikanca i Japanac

Ivor Krapac • subota, 16.02.2008.

Polufinale ATP turnira u Delray Beachu bit će bogato domaćim predstavnicima. Amerikance će među posljednjom četvoricom zastupati James Blake, Sam Querrey i Robby Ginepri, a mogli su imati i četvrtog, no takav rasplet spriječio je Japanac Kei Nishikori...

18-godišnjak iz Shimanea, koji već četiri godine živi i trenira u Akademiji Nicka Bolletierija na Floridi, dohvatio je svoje prvo ATP polufinale karijere sa 6:2 i 6:4 protiv Bobbyja Reynoldsa, koji je mogao upotpuniti američki "poker" polufinalista na ovom turniru. No, zahuktali Japanac nije se zaustavio u naletu započetom još u kvalifikacijama. Ovim uspjehom postao je prvi kvalifikant u polufinalu Delray Beacha nakon Roberta Kendricka iz 2003. godine, a ujedno i prvi japanski polufinalist nekog ATP turnira još od Shuza Matsuoke u listopadu 1995. u Pekingu.

Za korak više i prolaz u finale Nishikori će se boriti s trećepostavljenim Samom Querreyjem, koji je u američkom ogledu posljednje osmorice sa 6:2 i 6:4 nadjačao iskusnog šestog nositelja Vincea Spadeaju. 20-godišnjem Querreyju ovo je drugo ATP polufinale u karijeri, nakon Indianapolisa iz srpnja prošle godine.

Prvi nositelj i glavni američki adut James Blake dohvatio je polufinale u još jednom sinoćnjem meču koji je okončan sa 6:2 i 6:4, pobjedom nad Rusom Igorom Kunjicinom. Blake je, tako, došao korak do ponavljanja prošlogodišnjeg finala, a taj korak pokušat će napraviti u američkom polufinalnom dvoboju s Robbyjem Gineprijem, koji je sa 6:1, 4:6 i 6:4 ispratio osmopostavljenog Mardyja Fisha.

Ginepri je posljednje polufinale na ATP turnirima odigrao još u srpnju 2006. u Indianapolisu, a u međuvremenu se uglavnom družio s porazima koji su ga gurnuli na trenutno 169. mjesto Entry liste. Ovog tjedna na Floridi ide mu barem približno kao u najboljim danima, u ljeto 2005., kad je, između ostalog, igrao i polufinale US Opena i krajem te sezone stigao na 15. mjesto na svijetu.

ATP Delray Beach, 15.2.2008., četvrtfinale: Blake (SAD, 1) - Kunjicin (Rusija) 6:2, 6:4, Ginepri (SAD, WC) - Fish (SAD, 8) 6:1, 4:6, 6:4, Querrey (SAD, 3) - Spadea (SAD, 6) 6:2, 6:4, Nishikori (Japan, Q) - Reynolds (SAD) 6:2, 6:4.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

TenisSkrolATP Tour
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!