Tenis

Murray ekspresno u finale

Maja Giljanović • subota, 16.02.2008.

Sat vremena trebao je četvrti nositelj Andy Murray da u polufinalu 535.000 eura vrijednog turnira u Marseilleu pobijedi osmopostavljenog Paul-Henri Mathieua. To je bio njihov drugi međusobni susret...

11. je igrač svijeta u Miamiju je prošle godine na koncu slavio protiv šest godina starijeg Francuza (26) u tri neizvjesna seta. Danas unatoč Škotovom niskom postotku ubačaja prvog servisa (42%) pitanja oko eventualnog pobjednika nije bilo. Poraz Mathieua prepuna je dvorana loše podnijela, jer je time izgubila svog posljednjeg aduta (Mathieu je, naime, u četvrtfinalu jučer eliminirao branitelja naslova, sunarodnjaka Gillesa Simona).

Murray se, izgleda, oporavio od šokantnog ispadanja u prvom kolu Melbournea od kasnijeg finaliste Jo-Wilfrieda Tsonge i s uvjerljivih se dvaput po 6:2 plasirao u svoje drugo finale sezone. Prilika je to za mladog Murraya da pokuša doći do svog petog naslova na Touru.

20-godišnjakov servis inače nijednom tijekom susreta nije bio u opasnosti; Francuza je riješio s rijetko viđenih 16/16 osvojenih poena nakon ubačenog prvog servisa, dok je on sam protiv 21. igrača svijeta od ukupno devet šansi iskoristio po dvije u oba seta.

U finalu Murray čeka pobjednika susreta između našeg Marija Ančića i Marcosa Baghdatisa, a da ni sam ne zna koga bi radije poželio: protiv Cipranina je, naime, igrao dvaput i oba puta (Wimbledon i Cincinnati) izgubio, ali ga je i Splićanin u njihovom jedinom dosadašnjem okršaju u Aucklandu prije dvije godine dobio u dva seta.

Marseille, polufinale:
Murray (Velika Britanija, 4) - Mathieu (Francuska, 8) 6:2, 6:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

TenisSkrolATP Tour
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!